Μενού
Αυτοκινητόδρομος Γερμανία
Αυτοκινητόδρομος στη Γερμανία
  • Α-
  • Α+

Μπορεί να χαρακτηριστεί ως αυτοκινητόδρομος - «φάντασμα» ή ως «στοιχειωμένος δρόμος» καθώς αποτελεί έναν αυτοκινητόδρομο στη Γερμανία από όπου έχει να περάσει όχημα περίπου εδώ και 9 χρόνια.

Όπως αναφέρει η γερμανική ιστοσελίδα 24rhein.de, πρόκειται για τον δρόμο Α4 κοντά στο Kέρπεν στη Βόρεια Ρηνανία - Βεστφαλία, ένα έργο το οποίο υλοποιήθηκε το 2014.

Το τμήμα Α4 κοντά στο Κέρπεν μήκους 17,6 χιλιομέτρων, σύμφωνα με την τοπική ιστοσελίδα, έπεσε «θύμα» της τοπικής εξόρυξης άνθρακα στο υπαίθριο ορυχείο Χάμπαχ. Λόγω της συνεχούς επέκτασης του ανθρακωρυχείου της εταιρείας ενέργειας RWE, ο αυτοκινητόδρομος μεταξύ του κόμβου Ντούρεν και του κόμβου Κέρπεν χρειάστηκε τελικά να μεταφερθεί αν και το τμήμα της διαδρομής μεταξύ των δύο κόμβων, είχε ήδη προγραμματιστεί για μετεγκατάσταση τη δεκαετία του 1990.

Εκεί που κάποτε δεκάδες χιλιάδες αυτοκίνητα πήγαιναν καθημερινά προς την Κολωνία και το Άαχεν, υπάρχει ένα τμήμα του αυτοκινητόδρομου στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία που κανείς δεν οδηγεί πια. Η πρώην διαδρομή Α4 στην περιοχή Ρήνου - Ερφτ έγινε ένας «αυτοκινητόδρομος - φάντασμα» από τότε που η διαδρομή μεταφέρθηκε.

Η διαδρομή Α4 μεταφέρθηκε περίπου 1,7 χιλιόμετρα νότια έξω από το δάσος Χαμπάχερ σε μήκος περίπου 17,6 χιλιομέτρων. Ως αποτέλεσμα της μετεγκατάστασης, ο κόμβος Μπούιρ εξαφανίστηκε για πάντα, αλλά αντικαταστάθηκε από τους δύο νέους κόμβους Μέρτσενιχ και Έλσντορφ.

Μετά το τέλος της παλιάς διαδρομής Α4, ο δρόμος δεν έχει ακόμη πλήρως «ξηλωθεί» σε αρκετά σημεία. Αυτό σημαίνει ότι ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου εξακολουθούν να υπάρχουν. 

Στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, εκτός από τον αυτοκινητόδρομο «φάντασμα», υπάρχει και μια «γέφυρα - φάντασμα» πάνω από την οποία κανένα αυτοκίνητο δεν έχει περάσει ποτέ.

Δείτε επίσης:

Με μία μαχαιριά σκότωσε τον αστυνομικό στη Θεσσαλονίκη - Πώς έγινε το έγκλημα στο μπαρ

Καλαμάτα: Γιατί δεν εκτινάχθηκε ο 40χρονος επισμηναγός - Έρευνα για τα αίτια της πτώσης του T-2

Αρκάς: Αιχμηρό σκίτσο για τον Σόιμπλε και τους πολιτικούς την περίοδο των μνημονίων

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA