Τουλάχιστον 1.000 Ισραηλινοί και 1.500 μέλη της Χαμάς έχουν σκοτωθεί μετά την εισβολή των δεύτερων στην ισραηλινή επικράτεια. Ο πόλεμος στην «μπαρουταποθήκη» της Μέσης Ανατολής μαίνεται, με δεκάδες πολίτες να κρατούνται όμηροι. Τη στιγμή που κάνει τον γύρο του διαδικτύου το βίντεο που απεικονίζει μία μητέρα μαζί με δύο παιδιά αγκαλιά τη στιγμή που πέφτει θύμα απαγωγής από τη Χαμάς, ακόμα μία ιστορία γονιών συγκλονίζει.
Την ιστορία του ζευγαριού που θυσιάστηκε για να σώσει τα δίδυμα μωρά του αποκάλυψε ο πρέσβης του Ισραήλ στην Κολομβία, Γκάλι Ντράγκαν.
Όπως υποστήριξε ο Ισραηλινός διπλωμάτης, ο Ιτάι και η Χαντάρ Μπερδισέφσκι, 30 ετών, ήταν στο σπίτι τους όταν άρχισε η επίθεση της Χαμάς. Στα λίγα δευτερόλεπτα που είχαν στη διάθεσή τους, πήραν την απόφαση να κρύψουν τα δύο βρέφη τους, 10 μηνών, στο καταφύγιο. Στη συνέχεια, όπως αναφέρει ο Γκάλι Ντράγκαν, το ζευγάρι «πολέμησε γενναία», μέχρι που έπεσε από τα πυρά των μελών της Χαμάς.

«Έκαναν τα πάντα για να σώσουν τα παιδιά τους»
Τα δίδυμα βρέθηκαν από Ισραηλινούς στρατιώτες, 12 ώρες μετά τη μάχη που έδωσαν οι γονείς τους με τη Χαμάς. Πλέον ζουν με τη γιαγιά τους. Ο Ντάγκαν χαρακτήρισε το ζευγάρι «ήρωες» που «έκαναν τα πάντα για να σώσουν τα παιδιά τους».

«Φανταστείτε τον τρόμο. Δύο πανικοβλημένοι γονείς να κάνουν ό,τι μπορούν για να σώσουν τα παιδιά τους που πλέον είναι ορφανά. Αιωνία η μνήμη των δύο ηρώων», σημειώνει ο πρέσβης.
- «Ξέφυγαν οι Έλληνες»: To οργισμένo δημοσίευμα τουρκικής εφημερίδας για τους Patriot στην Κάρπαθο
- Στο Ψυχικό υπήρχε όντως φάρος: Το θανατηφόρο τροχαίο του εφοπλιστή που τον γκρέμισε
- QUIZ παλιός ελληνικός κινηματογράφος: Δεσποινίς Διευθυντής
- Η άγνωστη «θειούλα» που βγήκε φωτογραφία με όλους τους σταρ του Χόλιγουντ, και μιλάμε κυριολεκτικά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.