Μενού
hamas
Μαχητές της Χαμάς.
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον 1.500 μαχητές της Χαμάς εντοπίστηκαν νεκροί εντός Ισραήλ, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων, Richard Hecht.

Ο Στρατός του Ισραήλ ισχυρίζεται ότι έχει ανακτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο στο νότο της χώρας και «αποκατέστησε τον πλήρη έλεγχο» στα σύνορα, την τέταρτη ημέρα των μαχών μετά την αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Richard Hecht, τόνισε ότι κανένας μαχητής της Χαμάς δεν έχει περάσει στο Ισραήλ από το βράδυ της Δευτέρας (09/10), αν και οι διεισδύσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμα δυνατές.

Το γεγονός ότι περίπου 1.500 πτώματα Παλαιστινίων τρομοκρατών έχουν εντοπιστεί στο ισραηλινό έδαφος, μετέδωσε το Channel 13 News, χωρίς να αναφέρει πηγή, νωρίτερα το πρωί της Δευτέρας.


«Οι ισραηλινές δυνάμεις εκτιμούν ότι έχουν σκοτώσει εκατοντάδες ένοπλους της Χαμάς και της Παλαιστινιακής Ισλαμικής Τζιχάντ, που διείσδυσαν στο Ισραήλ από το πρωί του Σαββάτου», τονίστηκε στον τηλεοπτικό σταθμό.

Χίλιοι νεκροί στο Ισραήλ

Παράλληλα, ο αριθμός των νεκρών Παλαιστινίων, ως αποτέλεσμα των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας, ανήλθε σε 704. Ισραηλινά μέσα ενημέρωσης αποκάλυψαν ότι ο αριθμός των θανάτων ως αποτέλεσμα στρατιωτικών επιχειρήσεων που πραγματοποιήθηκαν από παλαιστινιακές ομάδες μετά την επίθεση της Χαμάς ανήλθε σε περίπου 1.000 Ισραηλινούς.

Ανάμεσά στους νεκρούς από την επίθεση της Χαμάς βρίσκονται τουλάχιστον 11 Αμερικανοί υπήκοοι, όπως δήλωσε ο Τζο Μπάιντεν, ενώ θανάτους πολιτών τους έχουν ανακοινώσει Γαλλία, Ταϊλάνδη, Νεπάλ και Αυστρία.

Το παλαιστινιακό υπουργείο Υγείας ανέφερε ότι ο αριθμός των θυμάτων από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας και στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη ανήλθε στους 704 νεκρούς, και περίπου σε 3.900 τραυματίες.

Επιπλέον, ο αριθμός των εκτοπισμένων στη Λωρίδα της Γάζας από την αρχή της σύγκρουσης έχει αυξηθεί σε περισσότερους από 187.500 ανθρώπους, σύμφωνα με έκθεση που εκδόθηκε από το Γραφείο των Ηνωμένων Εθνών για τον Συντονισμό των Ανθρωπιστικών Υποθέσεων.

Δείτε το ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ:

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA