Μενού
ms13.jpg
Μέλος της συμμορίας MS13. | Shutterstock.
  • Α-
  • Α+

Είναι ο φόβος και ο τρόμος σε μεγαλουπόλεις, έχουν τους δικούς τους κώδικες και η ζωή τους συνδέεται άρρηκτα με τη βία, τον θάνατο, την εκδίκηση και την παρανομία. Είναι τα μέλη των συμμοριών, οι πιο επικίνδυνοι άνθρωποι στον κόσμο, που δε διστάζουν να σκοτώσουν όταν δοθεί η εντολή.

Ως συμμορία ορίζεται μια ομάδα ανθρώπων που ληστεύουν, δολοφονούν και ασχολούνται με παράνομες δραστηριότητες. Έχουν ηγέτες, ιεραρχία, αυστηρούς κανόνες και περνούν από εκπαίδευση.

Σύμφωνα με το allabouttop10.com αυτές είναι οι 10 πιο επικίνδυνες συμμορίες στον κόσμο για το 2023:

Συμμορία 18th Street

Η 18th Street District ιδρύθηκε από ισπανόφωνους μετανάστες (από την Κεντρική και Νότια Αμερική) τη δεκαετία του 1960 στο Λος Άντζελες της Καλιφόρνια. Έχει περισσότερα από 65.000 μέλη σε 120 πόλεις και είναι ορκισμένοι εχθροί με τις συμμορίες Bloods, MS13 και Cribs.

Η 18th Street District έχει μερικούς απάνθρωπους κανόνες όπως το «χτύπημα 18 δευτερολέπτων» των μελών (άγριος ξυλοδαρμός), για «να δείξουν σεβασμό στη συμμορία».

Θεωρείται η μεγαλύτερη συμμορία στους δρόμους του Λος Άντζελες και περίπου 24 διαφορετικές συμμορίες κρύβονται κάτω από την ομπρέλα της.

Οι εγκληματικές δραστηριότητές τους κυμαίνονται από εμπορία ναρκωτικών, έως κλοπές αυτοκινήτων, βομβιστικές επιθέσεις και εισβολές σε σπίτια. Σύμφωνα με τα μόνα διαθέσιμα αρχεία, υπήρξαν περισσότεροι από 250 θάνατοι στην 18th Street την τελευταία δεκαετία.

Μεξικάνικη Μαφία

Η Μεξικανική Μαφία είναι η δεύτερη μεγαλύτερη συμμορία στον κόσμο. Ιδρύθηκε το 1950 και είναι γνωστή για τις άγριες δολοφονίες αντιπάλων. Η συμμορία είναι επίσης γνωστή για πολλές άλλες ποινικές υποθέσεις, όπως εμπόριο ναρκωτικών, εκβιασμούς και δολοφονίες.

Επίσης, η Μεξικανική Μαφία είναι μια από τις πιο διαβόητες συμμορίες φυλακών στον κόσμο.

Οι φυλακισμένοι Rodolfo Cadina και ο Joe Pegleg Morgan εξέτισαν την ποινή τους της δεκαετίας του '50 και ίδρυσαν τη συμμορία La Eme, πίσω από τα κάγκελα. Από τότε η La Eme έχει γίνει μια υπερδύναμη στις φυλακές, με την οποία συνδέονται οι περισσότεροι γκάνγκστερ της Νότιας Καλιφόρνιας.

Οι αυστηροί κανόνες περιλαμβάνουν τιμωρίες για εσωτερικές διαμάχες, δειλία και ασέβεια προς τον Κώδικα της συμμορίας. Μάλιστα, προσλαμβάνουν δολοφόνους για να σκοτώνουν όσους δεν υπακούουν ή αντιτίθενται, τόσο μέσα όσο και έξω από τους τοίχους της φυλακής.

The Triad Society

Η κινέζικη Triad Society είναι στην πραγματικότητα η πρώην Tiandihui, μια συμμορία με μακρά ιστορία. Οι Tiandihui ήταν συμμορία της δυναστείας Qing στην Κίνα.

Η σημερινή Triad Society είναι διαφορετική από την Tiandihui. Στις δράσεις της συμμορίες περιλαμβάνονται τυχερά παιχνίδια, τοκογλυφία, πορνογραφία, ναρκωτικά, λαθρεμπόριο και πλαστογραφία, εκφοβισμοί και άλλες εγκληματικές δραστηριότητες.

Η Triad Society είναι ένα μεγάλο δίκτυο συμμοριών που εκτείνεται στην Ασία. Η ιστορία της έχει ρίζες στην Κίνα του 17ου αιώνα.

Σήμερα, μέλη της συμμορίας εντοπίζονται σε πολλά μέρη στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένης της Κίνας, του Χονγκ Κονγκ, του Μακάο, του Βιετνάμ, της Αυστραλίας, της Νέας Ζηλανδίας, ακόμη και του Ηνωμένου Βασιλείου και των ΗΠΑ. Είναι η μεγαλύτερη σε μέλη και πιο προσεκτική εγκληματική οργάνωση στον κόσμο.

Los Zetas

Έχετε ακούσει ποτέ για τα διαβόητα μεξικανικά καρτέλ ναρκωτικών; Οι Los Zetas θεωρούνται η μεγαλύτερη και πιο άγρια συμμορία, που δραστηριοποιείται στον συγκεκριμένο τομέα.

Διαθέτουν στρατιωτική τεχνολογία αιχμής, με άρτια εκπαιδευμένα (στις δολοφονίες) μέλη. Οι Los Zetas είναι υπεύθυνοι για μια σειρά μαζικών δολοφονιών, συμπεριλαμβανομένης της σφαγής στο Σαν Φρανσίσκο το 2011, όταν σκοτώθηκαν 190 άνθρωποι και της επίθεσης στο καζίνο του Μοντερέι, με 50 νεκρούς.

Η κύρια πηγή χρηματοδότησης είναι η εμπλοκή σε διακίνηση ναρκωτικών. Είναι γνωστοί επίσης για βίαιες συγκρούσεις, επιθέσεις κατά αμάχων για λογαριασμό καρτέλ ναρκωτικών, καθώς και απαγωγές. Οι βάναυσες πρακτικές του περιλαμβάνουν τον αποκεφαλισμό, τα βασανιστήρια και τις μαζικές δολοφονίες.

Χιλιάδες αστυνομικοί έχουν χάσει τη ζωή τους σε συγκρούσεις με τη συγκεκριμένη συμμορία, ενώ έφεραν τον πόλεμο των καρτέλ στα σύνορα ΗΠΑ-Μεξικού, γεγονός που προκάλεσε πανικό και στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Cosa Nostra

Η λέξη Cosa Nostra είναι ιταλική και σημαίνει «δικό μας πράγμα». Είναι μια από τις πιο διάσημες σικελικές μαφίες στον κόσμο. Έχουν συνολικά 25.000 βασικά μέλη και 250.000 απλά μέλη παγκοσμίως. Η Cosa Nostra συνεργάζεται με άλλες εγκληματικές οργανώσεις σε όλο τον κόσμο, ειδικά στο εμπόριο ναρκωτικών.

Η Cosa Nostra, η οποία εμφανίστηκε στο Lower East Side της Νέας Υόρκης, δημιουργήθηκε από Ιταλούς μετανάστες στις Ηνωμένες Πολιτείες. Συνεργάζεται, επίσης, με άλλες εγκληματικές συμμορίες σε όλο τον κόσμο, για την πώληση ναρκωτικών σε όλο τον κόσμο.

Bloods

Πρόκειται για μια συμμορία από το Λος Άντζελες, που δημιουργήθηκε το 1972. Η συμμορία είναι γνωστή για τις εγκληματικές της δραστηριότητες. Τα μέλη της φορούν αποχρώσεις του κόκκινου, ως σύμβολο της συμμορίας τους. Όλοι σε αυτήν την ομάδα έχουν διαπράξει πολυάριθμα ποινικά αδικήματα.

Τα μέλη ξεχωρίζουν από τα ρούχα, τα σύμβολα, τα τατουάζ, τα κοσμήματα, τα γκράφιτι, τη γλώσσα που χρησιμοποιούν, όπως επίσης και από συγκεκριμένες χειρονομίες.

Γιακούζα

Η Γιακούζα είναι μια διεθνής εγκληματική ομάδα με βάση την Ιαπωνία. Είναι η πιο καλά οργανωμένη εγκληματική οργάνωση στον κόσμο με περίπου 100.000 μέλη.

Οι κύριες εγκληματικές δραστηριότητες περιλαμβάνουν τον πολιτικό εκβιασμό, την καταναγκαστική πορνεία, τα οικονομικά εγκλήματα και τα τυχερά παιχνίδια. Η ιστορία τους έχει ρίζες στον 17ο αιώνα και ξεχωρίζουν από τα εντυπωσιακά τους τατουάζ.

Φορούν ιδιαίτερα ρούχα, συμπεριφέρονται βίαια, εκφοβίζουν τους χωρικούς στην ύπαιθρο και σκοτώνουν αθώους αδιακρίτως, αν το κρίνουν σωστό. Κάθε μέλος πρέπει να αποκηρύξει την οικογένειά του για να αποδείξει την πίστη του στη συμμορία.

yakuza
Shutterstock

Άρια αδελφότητα

Η Άρια αδελφότητα αποτελείται από συμμορίες κρατουμένων, στις ΗΠΑ. Οι περισσότεροι θάνατοι στις φυλακές της χώρας σχετίζονται μάλιστα με αυτές. Η Άρια αδελφότητα ιδρύθηκε το 1964 στη φυλακή Σαν Κουεντίν κοντά στο Σαν Φρανσίσκο και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε όλες τις φυλακές της χώρας.

Τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της Άριας Αδελφότητας είναι τα τατουάζ με σταυρούς, σύμβολα των Ναζί και τα ξυρισμένα κεφάλια.

Είναι όλοι λευκοί. Έχουν χαρακτηριστεί από την ADL (μια γνωστή αμερικανική εβραϊκή οργάνωση κατά των διακρίσεων) ως η πιο βίαιη ακραία εγκληματική συμμορία στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Για να είσαι μέλος, πρέπει να πηγαίνεις οποιουδήποτε θέλουν οι αρχηγοί, χωρίς δεύτερη κουβέντα. Στις Ηνωμένες Πολιτείες, υπάρχουν περισσότερα από 20.000 μέλη μέσα και έξω από τις φυλακές.

PCC

Η Primeiro Comando da Capita (PCC για συντομία) του Σάο Πάολο θεωρείται η μεγαλύτερη συμμορία στη Βραζιλία. Ιδρύθηκε τη δεκαετία του 1990 και είναι γνωστή για τη διακίνηση ναρκωτικών, τις δολοφονίες, τη διακίνηση όπλων και έναν μεγάλο αριθμό απαγωγών.

Έχει περίπου 34.000 μέλη και ο έλεγχος τους μέσα στη φυλακή είναι απόλυτος. Αν τους προκαλέσεις στη Βραζιλία, δεν μπορείς να κρυφτείς πουθενά.

Εκτός από τα 6.000 μέλη που πληρώνουν αμοιβή, το PCC έχει επίσης περίπου 14.000 κρατούμενους στις φυλακές. Λέγεται ότι ιδρύθηκε από μια ομάδα ποδοσφαίρου φυλακών. Η PCC διακινούσε ναρκωτικά με τους FARC και την Red Order.

Το 2006, μέλη της PCC πραγματοποίησαν μια τετραήμερη επίθεση στο Σάο Πάολο, με χτυπήματα σε τράπεζες, δημόσια κτίρια, συγκοινωνίες και φυλακές ταυτόχρονα. Σκοτώθηκαν περισσότεροι από 150 άνθρωποι.

Η συμμορία είναι γνωστή επίσης για την μαζική εξέγερσης το 2012 μετά από μια διαμάχη με ορισμένους τοπικούς αστυνομικούς που στοίχισε τη ζωή σε εκατοντάδες ανθρώπους.

MS-13

Η συμμορία του Λος Άντζελες, η MS ή MS-13, άρχισε ως συμμορία δρόμου στην πόλη τη δεκαετία του 1980.

Τα τελευταία χρόνια η σφαίρα επιρροής τους έχουν εξαπλωθεί σε ένα διεθνές δίκτυο: Από το Μεξικό, στον Καναδά, στο Ελ Σαλβαδόρ και σε όλες τις Ηνωμένες Πολιτείες, συμπεριλαμβανομένου του Τέξας, του Μέριλαντ, ακόμη και της Ουάσιγκτον, η MS-13 είναι μια ισχυρή και βίαιη συμμορία ναρκωτικών .

Είναι πολύ εύκολο να αναγνωρίσεις τα μέλη του MS-13, γιατί σχεδόν όλα έχουν τατουάζ «MS» ή «MS-13» στο πρόσωπό τους.

Συχνά κουβαλούν ματσέτες για να κόβουν τα δάχτυλα των εχθρών τους. Η συμμορία σκοτώνει αθώους αδιακρίτως, έχει πυρπολήσει λεωφορεία γεμάτα γυναίκες και παιδιά και στρατολογεί ανήλικους.

Η MS-13 εμπλέκεται σε κάθε είδους εγκληματική δραστηριότητα, από διαρρήξεις μέχρι λαθρεμπόριο όπλων.

Έχει πάνω από 10.000 μέλη στις Ηνωμένες Πολιτείες και θεωρείται η πιο επικίνδυνη συμμορία στον κόσμο λόγω των απάνθρωπων πρακτικών της.

ms13
Shutterstock

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA