Μενού
  • Α-
  • Α+

Έντονες αντιδράσεις έχουν προκαλέσει οι πρόσφατες δηλώσεις του Βίκτορ Όρμπαν για την Ουκρανία.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Le Soir» ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας είπε σε εκδήλωση εθνικιστικών και ακροδεξιών κομμάτων στις Βρυξέλλες ότι «η Ουκρανία σήμερα δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα προτεκτοράτο της Ευρώπης».

«Χωρίς βοήθεια από τη Δύση, η Ουκρανία δεν θα υπήρχε πλέον, ενώ δεν είναι πια κυρίαρχο κράτος», συμπλήρωσε ο Βίκτορ Όρμπαν.

Επίσης, σημείωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση κάνει στρατηγικό λάθος με την υποστήριξη της Ουκρανίας και θα έπραττε καλύτερα να εργαστεί για την ανάπτυξη μιας ειρηνευτικής διαδικασίας μεταξύ της Μόσχας και του Κιέβου.

Όρμπαν: «Λάθος κατεύθυνση»

Επιπλέον, ο Ούγγρος πρωθυπουργός επισήμανε ότι «η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πηγαίνει προς τη σωστή κατεύθυνση γιατί δεν σκέφτεται την κατάπαυση του πυρός».

«Είμαστε πίσω από μια χώρα που δεν μπορεί να κερδίσει τον πόλεμο. Δεν είναι θέμα συμμαχίας με τον Πούτιν, αλλά επίτευξης κατάπαυσης του πυρός και συμμόρφωσης με τη γεωπολιτική πραγματικότητα», συμπλήρωσε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA