Μενού
Κατέρρευσε μέρος του ανεμόμυλου του διάσημου Moulin Rouge
Κατέρρευσε μέρος του ανεμόμυλου του διάσημου Moulin Rouge | AP Photo/Oleg Cetinic
  • Α-
  • Α+

Τμήμα του ανεμόμυλου του διάσημου Moulin Rouge στο Παρίσι κατέρρευσε σήμερα, Πέμπτη (25/4), όπως μετέδωσαν τα γαλλικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κόκκινος ανεμόμυλος του αξιοθέατου, ο οποίος απεικονίζεται στην ομώνυμη ταινία, έχασε το βασικό χαρακτηριστικό του, αφού τα πτερύγιά του έπεσαν στο έδαφος.

Η κατάρρευση συνέβη τα ξημερώματα, σύμφωνα με το γαλλικό τηλεοπτικό κανάλι BMF, πληροφορίες από το οποίο επικαλείται η DW.

Άγνωστη η αιτία της κατάρρευσης του ανεμόμυλου του Moulin Rouge

Οι πυροσβέστες δήλωσαν ότι ο λόγος της κατάρρευσης δεν είναι ακόμη γνωστός και ανέφεραν ότι κανείς δεν τραυματίστηκε από το περιστατικό και ότι δεν υπάρχει πλέον κίνδυνος περαιτέρω ζημιών.

«Ευτυχώς, αυτό συνέβη μετά το κλείσιμο», δήλωσε στο γαλλικό πρακτορείο πηγή. «Κάθε εβδομάδα, οι τεχνικές ομάδες του καμπαρέ ελέγχουν τον μηχανισμό του ανεμόμυλου και δεν παρατήρησαν κανένα πρόβλημα» συμπλήρωσε και τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει τέτοιο ατύχημα από τότε οι άνοιξε τις πόρτες του στις 6 Οκτωβρίου 1889.

Η τελευταία μεγάλη ζημιά στο κτίριο ήταν μια πυρκαγιά που ξέσπασε κατά τη διάρκεια ανακαίνισης το 1915 και οδήγησε σε κλείσιμο τμήματός του για μερικά χρόνια. 

Το σπίτι του can-can

Το σπίτι του καμπαρέ είναι ένα από τα πιο επισκέψιμα αξιοθέατα της γαλλικής πρωτεύουσας και μοιράζεται την ιδιότητα του παγκοσμίου φήμης αξιοθέατου με τον Πύργο του Άιφελ και τον καθεδρικό ναό της Παναγίας των Παρισίων.

Γνωστό ως η γενέτειρα του χορού can-can, η πλειονότητα των επισκεπτών του είναι τουρίστες και όχι ντόπιοι.

Το περιστατικό έρχεται λίγους μήνες πριν το Παρίσι φιλοξενήσει τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA