Μενού
camilla-konstantinos
Μνημόσυνο τέως βασιλιά Κωνσταντίνο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Συζητήσεις προκάλεσε στη Βρετανία η αιφνιδιαστική ακύρωση της εμφάνισης του πρίγκιπα Ουίλιαμ στο ετήσιο μνημόσυνο του νονού του, τέως βασιλιά Κωνσταντίνου, που πραγματοποιήθηκε στο Ουίνδσορ στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, αν και δεν έγιναν γνωστές λεπτομέρειες, το παλάτι έσπευσε να ενημερώσει πως η απουσία του δεν σχετίζεται με την ανάρρωση της συζύγου του, Κέιτ Μίντλετον.

Αισθητή στο μνημόσυνο έγινε και η απουσία του βασιλιά Καρόλου. Πρόκειται για την πιο σημαντική εκδήλωση που χάνει ο βασιλιάς Κάρολος από την ημέρα που ανακοινώθηκαν τα προβλήματα υγείας του.

Παρά το γεγονός ότι πέρασε τη νύχτα στο κάστρο του Ουίνδσορ, δεν είχε προσωπικές συναντήσεις με την πρώην βασιλική ελληνική οικογένεια για λόγους προφύλαξης της υγείας του.

Σύμφωνα με πληροφορίες έστειλε προσωπικά μηνύματα και έφυγε πριν την τελετή για το Λονδίνο όπου συνεχίζει τις θεραπείες για καρκίνο. Εκεί μεταβαίνει και η βασίλισσα Καμίλα η οποία ηγήθηκε της τελετής φτάνοντας στην εκκλησία στο βασιλικό αυτοκίνητο μαζί με την σύζυγο του εκλιπόντος Άννα Μαρία.

Μεγαλύτερη απορία προκάλεσε η απουσία του Ουίλιαμ που είναι βαφτιστικός του εκλιπόντος, και ακύρωσε την τελευταία στιγμή για προσωπικούς όπως διεμήνυσε λόγους.

Είναι περίεργο διότι μένει εδώ με την οικογένεια του, δεν θα χρειαζόταν να μετακινηθεί ενώ όπως γίνεται γνωστό η σύζυγος του Κέιτ είναι σχετικά καλά πλέον στην υγεία της. Μάλιστα το πρόγραμμα ήταν τυπωμένο με το όνομα του για τον επικήδειο που τελικά εκφώνησε ο γιος του εκλιπόντος Παύλος.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, παρόλο που η ελληνική οικογένεια βρίσκεται εδώ από το Σαββατοκύριακο δεν υπήρξε καμμία κατ’ ιδίαν συνάντηση. Παρόντες στην επιμνημόσυνη τελετή ήταν η σύζυγος του εκλιπόντος Άννα Μαρία, ο γιος του Παύλος και ολόκληρη η Ελληνική οικογένεια.

Επίσης, οι αδελφές του Κωνσταντίνου βασίλισσα Σοφία και πριγκίπισσα Ειρήνη, ο βασιλιάς της Ισπανίας Φελίπε με τη σύζυγο του Λετίθια καθώς και εκπρόσωποι βασιλικών οίκων από την Ευρώπη και την Ιορδανία. Επίσης καλεσμένος ήταν ο πρώην υπουργος Εξωτερικών των Ηνωμενων Πολιτειών Τζον Κέρι.

Είχε έντονο το ελληνικό στοιχείο καθώς μέρος της, τέλεσε ο αρχιεπίσκοπος Θυατείρων και Μεγάλης Βρετανίας κκ Νικήτας. Επικήδειο λόγο εκφώνησε ο Λόρδος Σόαμς που είναι εγγονός του Ουίνστον Τσόρτσιλ και ήταν στενός φίλος με τον τέως βασιλιά Κωνσταντίνο.

Τα παιδιά του εκλιπόντος διάβασαν επίσης το ποίημα του Κωνσταντίνου Καβάφη Ιθάκη. Μετά την τελετή η βασίλισσα Καμίλα φιλοξένησε σε δεξίωση τους 330 καλεσμένους της τελετής. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA