Μενού
Θρήνος σε κηδεία στο Ισραήλ
Ισραηλινοί σε κηδεία αγαπημένων τους προσώπων | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Την είδηση πως βρέθηκε νεκρή η 13χρονη από τη Βρετανία, που αγνοούνταν μετά την επίθεση της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ στις 7 Οκτωβρίου, μεταδίδουν τις τελευταίες ώρες τα μέσα ενημέρωσης, όπως το Sky News.

Όπως αναφέρεται, την είδηση του θανάτου της επιβεβαιώνει η οικογένειά της –με ανακοίνωσή της– και πρόκειται για τη 13χρονη Yahel, η οποία αγνοούνταν μαζί με τη 16χρονη αδερφή της μετά την επίθεση της ισλαμιστικής οργάνωσης στο Ισραήλ.

Το δράμα της οικογένειας είναι ακόμη μεγαλύτερο, καθώς από την επίθεση της Χαμάς, η οποία δημοσίευσε το πρώτο βίντεο με όμηρο από το Ισραήλ, δολοφονήθηκε η μητέρα των παιδιών, ενώ συνεχίζει να αγνοείται ο πατέρας τους.

Σούνακ για Χαμάς: «Τουλάχιστον έξι νεκροί από τη Βρετανία»

Χθες, μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Βρετανίας, Ρίσι Σούνακ, ανακοίνωσε πως τουλάχιστον έξι άνθρωποι από τη Βρετανία έχουν δολοφονηθεί από τις συντονισμένες επιχειρήσεις της Χαμάς στο νότιο Ισραήλ.

Πρόσθεσε ότι ακόμη δέκα άνθρωποι αγνοούνται, ενώ ζήτησε την άμεση απελευθέρωση των –περίπου– 200 ομήρων, που κρατά η ισλαμιστική οργάνωση μετά τις επιθέσεις της 7ης Οκτωβρίου.

Ο κ. Σούνας δήλωσε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο συνεργάζεται με το Ισραήλ για να επιβεβαιώσει τα όσα κυκλοφορούν στα ΜΜΕ και θα στηρίξει τις οικογένειες των αγνοουμένων και των νεκρών.

«Οι ηλικιωμένοι, οι άνδρες, οι γυναίκες, τα παιδιά, τα μωρά στην αγκαλιά, δολοφονήθηκαν, ακρωτηριάστηκαν, κάηκαν ζωντανοι. Αυτή η επίθεση έχει όνομα: Ήταν πογκρόμ» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA