Μενού
Βασιλική Οικογένεια
Βασιλική Οικογένεια | AP
  • Α-
  • Α+

Η είδηση της διάγνωσης του Βασιλιά Καρόλου με καρκίνο έχει απλώσει ένα κύμα θλίψης στη βρετανική κοινωνία, αλλά και φημολογίες σχετικά με τη διαδοχή του και το αν θα παραμείνει στη θέση του.

Σε ένα εκτενές άρθρο, το Sky News συγκέντρωσε τις, εν γνώσει μας, ασθένειες που ταλάνισαν μέσα στις δεκαετίες τη βασιλική οικογένεια της Βρετανίας, με πολλά από τα μέλη της να έχουν επίσης αντιμετωπίσει την επάρατη νόσο.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β'

Η γνωστή σε όλους μας πρόσφατα εκλιπούσα Βασίλισσα Ελισάβετ. Η μητέρα του Καρόλου έζησε γενικά της ζωή της χαίροντας άκρας υγείας, αλλά διαγνώστηκε με COVID τον Φεβρουάριο του 2022. 

Η πρώην Βασίλισσα είχε επίσης νοσηλευτεί για αδιευκρίνιστο λόγο σε νοσοκομείο τον Οκτώβριο του 2021, και επίσης το 2013, εκείνη τη φορά λόγω μίας περίπτωσης γαστρεντερίτιδας.

Βασίλισσα Ελισάβετ Β
Βασίλισσα Ελισάβετ Β | Shutterstock

Πρίγκιπας Φίλιππος

Ο πρίγκιπας Φίλιππος, σύζυγος της Ελισάβετ και πατέρας του Βασιλιά, πέθανε σε ηλικία 99 ετών τον Απρίλιο του 2021 .Έναν μήνα νωρίτερα είχε υποβληθεί σε μια επιτυχή επέμβαση για προϋπάρχουσα καρδιακή πάθηση.

Φίλιππος και Ελισάβετ
Φίλιππος και Ελισάβετ | Shutterstock

Το 2012, έχασε τους εορτασμούς του Ιωβηλαίου του Queen's Diamond καθώς νοσηλευόταν στο νοσοκομείο για αρκετές ημέρες με μόλυνση της ουροδόχου κύστης. Το 2011,  μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο νοσοκομείο με ελικόπτερο από το Sandringham λόγω πόνου στο στήθος. Υποβλήθηκε σε θεραπεία για φραγμένη στεφανιαία αρτηρία και υποβλήθηκε σε επέμβαση στεφανιαίας ενδοπρόθεσης.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα

Η αδερφή της βασίλισσας είχε υποφέρει από πολλαπλά εγκεφαλικά τα χρόνια πριν από το θάνατό της, το 2002. Το 1999, ζεμάτισε σοβαρά τα πόδια της σε ένα ζεστό μπάνιο, επηρεάζοντας την ικανότητά της να περπατά.

Πριγκίπισσα Μαργαρίτα
Πριγκίπισσα Μαργαρίτα | Shutterstock

Ελισάβετ η Βασιλομήτωρ

Η μητέρα της Ελισάβετ Β' η οποία πέθανε σε ηλικία 101 ετών το 2002, υπέφερε από επίμονα έλκη στο αριστερό της πόδι και προβλήματα με τους γοφούς της που δυσκόλευαν το περπάτημα στη μετέπειτα ζωή της. Το 1995 αντικαταστάθηκε το δεξί της ισχίο, πριν αντικατασταθεί το αριστερό της ισχίο τρία χρόνια αργότερα.

Άγαλμα της Ελίζαμπεθ Βασιλομήτορος
Άγαλμα της Ελίζαμπεθ Βασιλομήτορος | Shutterstock

Βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ'

Το 1951, ο βασιλιάς Γεώργιος ΣΤ', ο πατέρας της βασίλισσας Ελισάβετ Β', αναγκάστηκε να αφαιρέσει μέρος του αριστερού πνεύμονα. Ποτέ δεν ανάρρωσε πλήρως και πέθανε ένα χρόνο αργότερα, όταν αποκαλύφθηκε ότι έπασχε από καρκίνο του πνεύμονα.

Εδουάρδος Η'

Ο Εδουάρδος Η', ο οποίος ήταν αδελφός του Βασιλιά Γεωργίου ΣΤ' και θείος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β', ήταν βασιλιάς μέχρι που παραιτήθηκε τον Ιανουάριο του 1936. Όπως και ο αδερφός του, ήταν φανατικός καπνιστής και πέθανε το 1972 από καρκίνο του λάρυγγα.

Σάρα, Δούκισσα της Υόρκης

Η Σάρα ήταν παντρεμένη με τον πρίγκιπα Άντριου, και διαγνώστηκε με καρκίνο του δέρματος τον Ιανουάριο του 2024, μόλις έξι μήνες αφού δέχθηκε θεραπεία για καρκίνο του μαστού. Ένας εκπρόσωπος της δούκισσας είπε ότι η ίδια παρέμεινε σε «καλή διάθεση» παρά τη διάγνωση.

Κέιτ, πριγκίπισσα της Ουαλίας

Τον Ιανουάριο, η πριγκίπισσα της Ουαλίας υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση στην κοιλιά στο Λονδίνο και αναρρώνει στο σπίτι μετά από παραμονή στο νοσοκομείο. Έκτοτε επέστρεψε στην κατοικία της στο Γουίνδσορ, με το Παλάτι του Κένσινγκτον να λέει ότι «κάνει προόδους».

Η πριγκίπισσα Κέιτ
Η πριγκίπισσα Κέιτ | Associated Press

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA