Μενού
Ξαπλώστρα διακοπεσ
Ξαπλώστρες σε παραλία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Για να σταματήσουν τη διαδεδομένη πρακτική του «καβατζώματος» της ξαπλώστρας, ορισμένα ξενοδοχεία και θέρετρα εφαρμόζουν αυστηρά μέτρα κατά των όσων χρησιμοποιούν προσωπικά τους αντικείμενα, για να καταλαμβάνουν τις καρέκλες σε παραλίες και πισίνες επί ώρες.

Την περασμένη εβδομάδα, ένας Γερμανός τουρίστας μήνυσε τον ταξιδιωτικό του πράκτορα επειδή επέτρεψε την πρακτική να λαμβάνει χώρα ενώ βρισκόταν σε διακοπές με την οικογένειά του στην Κω, το 2024, ισχυριζόμενος ότι περνούσε 20 λεπτά την ημέρα προσπαθώντας να βρει ξαπλώστρα.

Οι δικαστές σε ένα περιφερειακό δικαστήριο στο Ανόβερο κατέβαλαν στην οικογένειά του αποζημίωση ύψους 855 λιρών.

Κατάληψη ξαπλώστρας - Τα μέτρα που παίρνουν τα ξενοδοχεία

Ορισμένα ξενοδοχεία επιβάλλουν τους κανόνες κατανομής των ξαπλωστρών από το check-in. Από τότε που η απόφαση για τον Γερμανό τουρίστα δημοσιοποιήθηκε νωρίτερα αυτή την εβδομάδα, άλλοι παραθεριστές δήλωσαν στο BBC ότι αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα.

Διαβάστε ακόμα: Η γυναίκα που κρατά στα χέρια της την τύχη του OnlyFans

Ο Άντριου Μιλς, από το Νιούκαστλ, είπε ότι «περνούσε τις περισσότερες μέρες μακριά από την πισίνα» στις διακοπές του στη Ζάκυνθο πέρυσι, επειδή οι ξαπλώστρες «είχαν κρατηθεί όλες με πετσέτες από τις 6 το πρωί».

Ένας άλλος παραθεριστής είπε ότι είχε επιστρέψει πρόσφατα από την Αττάλεια της Τουρκίας, όπου η κράτηση ξαπλωστρών με πετσέτες την αυγή «είχε πραγματικά αφαιρέσει τη γοητεία των διακοπών».

Σε επισκέψεις σε δύο δημοφιλείς κατασκηνώσεις στις μεσογειακές ακτές της Γαλλίας, ένας άνδρας είπε στο βρετανικό μέσο ότι «δύο φορές την ημέρα ηχούν μία κόρνα, κατά την οποία αν δεν βρίσκεστε στην ξαπλώστρα, όλα τα αντικείμενα μεταφέρονται στα απολεσθέντα».

Ένας άλλος μας είπε ότι είχε επισκεφθεί ένα ξενοδοχείο στο κυπριακό θέρετρο του Πρωταρά, το οποίο είναι «πολύ αυστηρό» στην εφαρμογή της πολιτικής των «ενοικιαστών ξαπλώστρας», οι οποίοι κρατούν μια ξαπλώστρα για όλες τις διακοπές και ενημερώνουν το ξενοδοχείο εάν επιθυμούν να αλλάξουν θέση.

Σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ξενοδοχείου , στους επισκέπτες παρέχεται μια ξαπλώστρα κατά το check-in και επιτρέπεται να ζητήσουν την «προτιμώμενη θέση» τους για όλη τη διάρκεια των διακοπών τους, η οποία αποφασίζεται «δίκαια και με προσοχή». Οι επισκέπτες μπορούν επίσης να ζητήσουν να αλλάξουν τη θέση τους.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...