Μενού
Rishi Sunak
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ | AP
  • Α-
  • Α+

O Ρίσι Σούνακ ανακοίνωσε ανακοίνωσε τη διενέργεια πρόωρων εθνικών εκλογών στη Βρετανία για τις 4 Ιουλίου.

Μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου ο Βρετανός πρωθυπουργός εξήγησε τους λόγους της προκήρυξης πρόωρων εκλογών υπογραμμίζοντας πως η Βρετανία πρέπει να αποφασίσει για το μέλλον της.

Υπενθυμίζεται ότι οι τελευταίες δημοσκοπήσεις δείχνουν πως οι «Εργατικοί» βρίσκονται 20 μονάδες μπροστά στην εκτίμηση ψήφου.

Ο Σούνακ τόνισε πως η οικονομία της Βρετανίας αναπτύσσεται ταχύτερα από άλλες χώρες και πως τίθεται το ερώτημα «ποιον εμπιστεύεστε να συνεχίσει για να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις που έρχονται».

«Ο Βασιλιάς έκανε δεκτό αυτό το αίτημα και οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν στις 4 Ιουλίου», δήλωσε στο διάγγελμα του ο 44χρονος ηγέτης των Τόρις, μιλώντας υπό βροχή στα σκαλιά της Ντάουνινγκ Στριτ.

Όπως έκανε γνωστό το πρωθυπουργικό γραφείο, οι εργασίες της Βουλής των Κοινοτήτων θα ανασταλούν μεθαύριο Παρασκευή και η Βουλή θα διαλυθεί στις 30 Μαΐου.

Η νέα Βουλή που θα προκύψει από τις εκλογές της 4ης Ιουλίου θα συγκληθεί στις 9 Ιουλίου και θα ξεκινήσει τις εργασίες της στις 17 Ιουλίου.

Στόχος η οικονομική σταθερότητα

Μιλώντας από τη Ντάουνινγκ Στρητ ο Ρίσι Σούνακ δήλωσε στο διάγγελμά του:

«Οι εκλογές θα είναι μία επιλογή. Ποιος θα είναι εκείνος που θα λάβει τις σωστές αποφάσεις για να δώσει ένα καλύτερο μέλλον στον λαό. 

Ανέλαβα καθήκοντα πρωθυπουργού για να επαναφέρω την οικονομική σταθερότητα, η οποία είναι η βάση για κάθε μελλοντική επιτυχία. Και χάρη στις συλλογικές θυσίες και την σκληρή σας δουλειά , καταφέραμε σημαντικά επιτεύγματα. Να φέρουμε τη σταθερότητα δείχνοντας πως όταν δουλεύουμε μαζί, τα πάντα είναι πιθανά».

Ο Ρίτσι Σούνακ, στο διάγγελμά του, έκανε εκτενή αναφορά στα επιτεύγματα της κυβέρνησής του, μιλώντας για την αντιμετώπιση του πληθωρισμού, τον έλεγχο του χρέους, τις μειώσεις των φόρων των εργαζομένων.

Επίθεση στους Εργατικούς

Στη συνέχεια απευθύνθηκε στους «Εργατικούς», λέγοντας πως «δεν μπορώ να πω το ίδιο για τους Εργατικούς γιατί δεν ξέρω τι προσφέρουν. Και νομίζω πως ούτε εσείς ξέρετε. Αυτό συμβαίνει επειδή δεν έχουν σχέδιο. Και συνεπώς το μέλλον είναι αβέβαιο με αυτούς.

Στις 5 Ιουλίου, πρωθυπουργός θα είναι είτε ο Κιρ Στάρμερ είτε εγώ. Έχει δείξει ξανά και ξανά ότι θα διαλέξει τον εύκολο δρόμο και θα κάνει τα πάντα για να πάρει την εξουσία.

Αν ήταν ευτυχής να εγκαταλείψει όλες τις υποσχέσεις που έδωσε για να γίνει ηγέτης μόλις πάρει τη "δουλειά", πώς μπορείτε να ξέρετε ότι δεν θα έκανε ακριβώς το ίδιο πράγμα αν γινόταν πρωθυπουργός;»

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA