Μενού
wilko
Wilko | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Σε διαδικασία πτώχευσης τέθηκε μία από τις μεγαλύτερες αλυσίδες λιανικής πώλησης στη Βρετανία, η Wilko, θέτοντας έτσι σε κίνδυνο τις θέσεις εργασίας 12.500 ανθρώπων. Όπως αναφέρεται, η αλυσίδα δεν μπόρεσε να βρει την επένδυση, που χρειαζόταν, προκειμένου να σώσει τα 400 καταστήματά της σε όλο το Ηνωμένο Βασίλειο.

Ο επικεφαλής της επιχείρησης, Μαρκ Τζάκσον, όπως μεταδίδει το BBC, δήλωσε ότι η διοίκηση «δεν άφησε πέτρα αναποδογυρισμένη στις προσπάθειές της να σώσει την εταιρεία. Πρέπει, όμως, να παραδεχτούμε ότι με λύπη δεν έχουμε άλλη επιλογή από το να πάρουμε τη δύσκολη απόφαση να μπούμε σε καθεστώς διαχείρισης».

Εάν μια εταιρεία δεν καταφέρει να αγοράσει κάποιο από τα καταστήματα ή τμήματα της επιχείρησης από τη διαδικασία της εκκαθάρισης, η Wilko κινδυνεύει να γίνει η μεγαλύτερη απώλεια της High Street για φέτος.

Κριτική από τα συνδικάτα

Το Συνδικάτο Γενικών, Δημοτικών, Λεβητοποιών και Συναφών Εργαζομένων, σε ανακοίνωσή του, υπογραμμίζει πως η διαδικασία της πτώχευσης ήταν «αποφευκτέα», ασκώντας έτσι κριτική στα διευθυντικά στελέχη της αλυσίδας.

Η Ναντίν Χιούτον, συνδικαλίστρια, δήλωσε σχετικά με την απόφαση της εταιρείας: «Η GMB έχει ενημερωσεί ξανά και ξανά ότι η Wilko βρισκόταν σε προνομιακή θέση για να επωφεληθεί από την αυξανόμενη αγορά λιανικής πώλησης ευκαιριών, αλλά απλώς απέτυχε να εκμεταλλευτεί αυτή την ευκαιρία».

Ο κ. Τζάκσον δήλωσε ότι η Wilko είχε λάβει αρκετές προτάσεις το προηγούμενο διάστημα, οι οποίες, όπως είπε, περιελάμβαναν «ενδεικτικές προσφορές που πιστεύουμε ότι θα ικανοποιούσαν όλα τα οικονομικά μας κριτήρια για την ανακεφαλαιοποίηση της επιχείρησης».

Πρόσθεσε, ωστόσο, πως «χωρίς τη βεβαιότητα ότι θα μπορέσουμε να ολοκληρώσουμε τη συμφωνία εντός του απαραίτητου χρονικού πλαισίου και δεδομένης της κατάστασης των μετρητών, δεν είχαμε άλλη επιλογή από το να προβούμε σε αυτή την ενέργεια (σ.σ. διαδικασία πτώχευσης).

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA