Μενού
Αστυνομία στις Βρυξέλλες
Έρευνες για τον εντοπισμό του δράστη στην πρωτεύουσα του Βελγίου | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Τρόμος επικράτησε αργά το απόγευμα της Δευτέρας (16/10) στις Βρυξέλλες μετά από επεισόδιο με πυροβολισμούς, που σημειώθηκε στο κέντρο της πόλης, από το οποίο έχει γίνει γνωστό πως δύο άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους.

Ο φερόμενος ως δράστης έχει τραπεί σε φυγή, με τις αστυνομικές Αρχές των Βρυξελλών να έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό του. Την ίδια ώρα, όπως αναφέρει η ΕΡΤ, ο κύριος ύποπτος φέρεται να ανέβασε πριν την επίθεση ένα βίντεο στους προσωπικούς του λογαριασμούς στα social media, όπου μοιάζει να περιγράφει το περιστατικό.

Στο ίδιο βίντεο, φοράει το φωσφοριζέ μπουφάν, χρώματος πορτοκαλί ενώ φέρεται, χωρίς να επιβεβαιώνεται ακόμα, να υμνεί τον Αλλάχ και να μιλάει για την επίθεση στις Βρυξέλλες.

Πυροβολισμοί στις Βρυξέλλες: Το χρονικό

Το περισταστικό με τους πυροβολισμούς στις Βρυξέλλες σημειώθηκε λίγο μετά τις 07:00 το απόγευμα (τοπική ώρα), όταν άγνωστος δράστης άνοιξε πυρ σε κεντρικό σημείο της πόλης, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άνθρωποι.

Μάλιστα, οι ίδιες πληροφορίες λένε ότι ο δράστης φώναζε θρησκευτικά συνθήματα. Σημειώνεται ότι οι νεκροί φέρεται να είναι πολίτες Σουηδίας.

Στο διαδίκτυο κυκλοφορεί βίντεο, που ακόμα δεν έχει επιβεβαιωθεί η γνησιότητά του, που φέρεται να καταγράφει τη στιγμή της επίθεσης.

Σύμφωνα με το SkyNews τα θύματα φορούσαν φανέλες της εθνικής ποδοσφαιρικής ομάδας της Σουηδίας ενώ επισημαίνεται ότι το απόψε διεξάγεται ο ποδοσφαιρικός αγώνας Βελγίου - Σουηδίας για τα προκριματικά του Euro.

Σύμφωνα με τα πρώτα γνωστά στοιχεία, οι πυροβολισμοί σημειώθηκαν γύρω στις 07:15 το απόγευμα (τοπική ώρα) στην Λεωφόρο Ίπρ. Στο σημείο έφτασαν μαζικά οι υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης. Κανένας ύποπτος δεν έχει συλληφθεί ακόμη.

Η εφημερίδα Soir αναφέρει ότι σε φωτογραφίες που τράβηξε ένας κάτοικος της περιοχής, φαίνεται ένας άνδρας με φωσφορίζον πορτοκαλί μπουφάν και λευκό κράνος, ένα όπλο στο χέρι, να επιβιβάζεται σε ένα σκούτερ και να τρέπεται σε φυγή. Φέρεται ότι προηγουμένως πυροβόλησε κάποιον στην είσοδο προτού πυροβολήσει δύο επιβαίνοντες σε ταξί.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA