Μενού
Ο Έντι Ράμα
Προεκλογική ομιλία του Έντι Ράμα στο Γαλάτσι | EUROKINISSI / ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ
  • Α-
  • Α+

Σε προκλητικές δηλώσεις προχώρησε ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Έντι Ράμα ο οποίος εξαπέλυσε «πυρά» κατά της Ελλάδας κατά τη διάρκεια επίσκεψής του στην Ιταλία. 

Μιλώντας στο Μιλάνο κατηγόρησε την Ελλάδα πως υποχρέωσε τους Αλβανούς που ζουν στη χώρα να αλλάξουν τα ονόματά τους για να λάβουν χαρτιά, σύμφωνα με το himara.gr. Στην ομιλία του, ο Αλβανός πρωθυπουργός είπε μεταξύ άλλων, σύμφωνα με την ιστοσελίδα:

«Αδέρφια, έλαβα πολλά μηνύματα από Αλβανούς στην Ιταλία μετά τον κοκκινόμαυρο χορό στην καρδιά της Ελλάδας. Σε περισσότερες από μία περιπτώσεις, μου είπαν όταν ήρθα στο Μιλάνο, δεν πρέπει να ξεχάσω ότι υποφέρατε και εσείς.

Έμοιαζε σχεδόν σαν να νιώθατε αποκλεισμένοι από μια κούρσα ιστορικών πόνων, σχεδόν να ζηλεύετε το γεγονός ότι τα τρομερά βάσανα των Αλβανών της Ελλάδας καθιστούν την επίπονη ιστορία των Αλβανών στην Ευρώπη και την αποδοχή τους πιο ηρωική. 

Εσείς οι Αλβανοί της Ιταλίας δεν αλλάξατε τα ονόματά σας, υποχρεωτικά και ευρέως όπως συνέβη τραγικά σε εκατοντάδες και χιλιάδες αδελφούς και αδελφές μας στην Ελλάδα, για έναν μόνο και έγκυρο λόγο, τον οποίο όλοι γνωρίζουμε πολύ καλά. Αποτελεί κηλίδα ντροπής στην ιστορία της δημοκρατικής Ευρώπης».

Υπενθυμίζεται ότι Έντι Ράμα πραγματοποιεί περιοδεία στο πλαίσιο του προεκλογικού αγώνα, όπου πραγματοποιεί συναντήσεις με τη διασπορά. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA