Μενού
putin
Ο Πούτιν βουτάει στα παγωμένα νερά | @EmbassyofRussia
  • Α-
  • Α+

Ο πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντίμιρ Πούτιν, βούτηξε στα παγωμένα νερά για να τιμήσει την Ορθόδοξη (με το παλαιό ημερολόγιο) εορτή των Θεοφανίων τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Ιανουαρίου, δήλωσε στους δημοσιογράφους ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Ο Πούτιν, φορώντας ένα μπλε μαγιό, γρήγορα - γρήγορα, βούτηξε τρεις φορές κάνοντας τον σταυρό του στα παγωμένα νερά της πισίνας η οποία είχε σχήμα σταυρού. Στο βίντεο που δόθηκε στη δημοσιότητα φαίνεται πως η όλη διαδικασία διαρκεί λιγότερο από 14 δευτερόλεπτα!

Ο Πεσκόφ δε διευκρίνισε σε ποια περιοχή έκανε τη βουτιά του ο 71χρονος Ρώσος πρόεδρος. Στη Μόσχα, πάντως, η θερμοκρασία βρίσκεται στους -14 βαθμούς Κελσίου.

Η Ρωσία ακολουθεί το Παλιό Ημερολόγιο, γι’ αυτό και φέτος γιόρτασε τα Θεοφάνια στις 19 Ιανουαρίου. Τα Θεοφάνια είναι από τις πιο δημοφιλείς γιορτές στη Ρωσία, μετά τα Χριστούγεννα και το Πάσχα και σύμφωνα με τη ρωσική παράδοση, άνδρες και γυναίκες βουτάνε στα νερά τρεις φορές για να συμβολίσουν την Αγία Τριάδα. 

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν βουτάει στα παγωμένα νερά κάθε χρόνο αλλά η κίνηση αυτή δε δημοσιοποιείται πάντα από το Κρεμλίνο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA