Μενού
Ο Αλεξέι Ναβάλνι
Κεριά και φωτογραφίες στη μνήμη του Αλεξέι Ναβάλνι | AP Photos / Michael Probst
  • Α-
  • Α+

Οι συνεργάτες του Αλεξέι Ναβάλνι δεν έχουν καταφέρει να βρουν έναν χώρο στη Ρωσία για τον δημόσιο αποχαιρετισμό στον ηγέτη της αντιπολίτευσης, που πέθανε στη φυλακή.

Σε ανάρτησή της στο twitter, η συνεργάτης του Ναβάλνι, Κίρα Γιαρμίς, ανέφερε χαρακτηριστικά: «Από χθες αναζητούμε έναν χώρο όπου να μπορούμε να πούμε αντίο στον Αλεξέι. Επισκεφθήκαμε τα περισσότερα ιδιωτικά και δημόσια γραφεία κηδειών, εμπορικούς χώρους και αίθουσες κηδειών».

«Μερικοί λένε πως ο χώρος είναι κατειλημμένος, μερικοί αρνούνται με την αναφορά του ονόματος Ναβάλνι. Κάπου μας είπαν ευθέως πως τα γραφεία κηδειών απαγορεύεται να συνεργάζονται μαζί μας», σημείωσε η Κίρα Γιαρμίς.

Ναβάλνι: Η σορός και οι συλλήψεις

Υπενθυμίζεται ότι η σορός του Ρώσου αντιφρονούντα Αλεξέι Ναβάλνι, ο οποίος πέθανε στις 16 Φεβρουαρίου στη σωφρονιστική αποικία όπου κρατούνταν, παραδόθηκε στη μητέρα του μόλις πριν από τρεις ημέρες.

Η μητέρα του Ναβάλνι, Λουντμίλα Ναβάλναγια, δήλωσε την Παρασκευή ότι οι Ρώσοι ερευνητές αρνούνταν να απελευθερώσουν τη σορό του από νεκροτομείο στην απομακρυσμένη αρκτική πόλη Σαλέκχαρντ μέχρι να συμφωνήσει να κηδευτεί σε στενό κύκλο. 

Συμπλήρωσε, δε, πως της ζήτησαν να συμφωνήσει άμεσα καθώς είχε ήδη αρχίσει η αποσύνθεση του σώματος του γιου της. 

Να σημειωθεί επίσης ότι μόνο τις πρώτες μέρες μετά τον θάνατο του Ναβάλνι, πάνω από 400 Ρώσοι συνελήφθησαν από την αστυνομία της χώρας, καθώς συμμετείχαν σε εκδηλώσεις μνήμης για τον ηγέτη της αντιπολίτευσης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA