Στις εμπρηστικές επιθέσεις στη Θεσσαλονίκη και στη δολοφονία της Βάγιας Νέστορα, αναφέρθηκε ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Μάρκο Ρούμπιο.
Μιλώντας σε εκδήλωση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ με θέμα την τρομοκρατία, ο Αμερικανός ΥΠΕΞ απευθύνθηκε στους πρεσβευτές των χωρών που συμμετείχαν στη διάσκεψη, εξηγώντας τους λόγους για τους οποίους βρίσκονταν στη συγκεκριμένη συνάντηση.
Χωρίς να κατονομάσει τη Βάγια Νέστορα, αναφέρθηκε σε μια 72χρονη γυναίκα στην Ελλάδα, η οποία, όπως ανέφερε, υπέστη εγκαύματα σε ποσοστό άνω του 80% του σώματός της μέσα στο σπίτι της και κατέληξε μετά από επίθεση με βόμβα μολότοφ.
Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ψήφισμα του ΔΣ του δήμου για τις εμπρηστικές επιθέσεις και τη δολοφονία της Βάγια Νέστορα
«Ήρθατε εδώ, είστε εδώ, επειδή πριν από δύο εβδομάδες μια 72χρονη γυναίκα κατέληξε από εγκαύματα σε ποσοστό άνω του 80% του σώματός της, μέσα στο ίδιο της το σπίτι στην Ελλάδα. Εκτελέστηκε μετά από επίθεση με βόμβα μολότοφ επειδή η κόρη της τόλμησε να κατέβει υποψήφια στις εκλογές», δήλωσε χαρακτηριστικά.
- Η επίθεση κατά της Κοβέσι, η υπόθεση με τα σπιτάκια ανακύκλωσης και οι βουλευτές που διαλέγει ο Τσίπρας
- O Νικήτας Κακλαμάνης έκανε πράξη τη τελευταία επιθυμία της Μάρως Κοντού: Λυγίσαμε από μια φωτογραφία
- Η περιπετειώδης ζωή της Σωτηρίας Μπέλλου γίνεται σειρά: Η ηθοποιός που θα την υποδυθεί
- Μουντιάλ 2026: Σε δημοπρασία φανέλα του Πελέ και περιβραχιόνιο του Μαραντόνα - Πουλήθηκαν σε αστρονομικά ποσά
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.