Μενού
murell skotia
O Πίτερ Μάρελ με τη Νίκολα Στέρτζον. | AP Photo/Scott Heppell
  • Α-
  • Α+

Eκ νέου συνελήφθη από την αστυνομία ο Πίτερ Μάρελ, σύζυγος της πρώην πρωθυπουργού της Σκωτίας, Νίκολα Στέρτζον, στο πλαίσιο της έρευνας για τα οικονομικά του Εθνικού Κόμματος της χώρας (SNP), όπως μεταδίδουν το BBC και άλλα βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Στην ανακοίνωση της αστυνομίας, στην οποία δεν κατονομάζεται ο Μάρελ, αναφέρεται ότι ανακρίνεται 59χρονος που συνελήφθη εκ νέου στο πλαίσιο της έρευνας για το κόμμα SNP.

Η προηγούμενη φορά που συνελήφθη ο 59χρονος Μάρελ ήταν τον Απρίλιο του 2023. Εκπρόσωπος του SNP αρνήθηκε να κάνει κάποιο σχόλιο.

Σκωτία: Είχε συλληφθεί και η Σέρτζον

Η Στέρτζον, η οποία διετέλεσε πρωθυπουργός της Σκωτίας από το 2014 μέχρι την παραίτησή της τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους, συνελήφθη επίσης πέρυσι στο πλαίσιο της ίδιας έρευνας.

Αφέθηκε όμως ελεύθερη χωρίς να απαγγελθεί κατηγορία σε βάρος της. Έχει αρνηθεί κατηγορηματικά οποιαδήποτε αδικοπραγία.

Οι αρχές ερευνούν τι απέγιναν περισσότερες από 600.000 στερλίνες (700.000 ευρώ) από δωρεές που είχε συγκεντρώσει το κόμμα το 2017, αλλά εξαφανίστηκαν χωρίς να υπάρχουν δικαιολογητικά για δαπάνες.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA