Μενού
sora
Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ο επικεφαλής της εφαρμογής, Μπιλ Πιμπλς, ανακοίνωσε στο Twitter/X πως η Sora έφτασε περίπου το 1 εκατομμύριο downloads μέσα στις πέντε πρώτες μέρες λειτουργίας ξεπερνώντας το ChatGPT. Το αξιοσημείωτο είναι πως η εφαρμογή είναι διαθέσιμη μόνο στην Βόρεια Αμερική.

Η Sora δημιουργεί βίντεο 10 δευτερολέπτων ύστερα από οδηγίες που θα δώσει ο χρήστης. Αυτού του είδους τα βίντεο έχουν γεμίσει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης τις τελευταίες μέρες, ιδιαίτερα το TikTok. 

Παρά την επιτυχία, η OpenAI έχει δεχθεί σφοδρή κριτική, ιδιαίτερα για λόγους πνευματικών δικαιωμάτων, καθώς οι χρήστες δημιουργούν βίντεο με διάσημους που έχουν φύγει από την ζωή.

Πρόσφατα, η κόρη του Ρόμπιν Γουίλιαμς, Ζέλντα, ζήτησε να σταματήσουν να τις στέλνουν τέτοιου είδους βίντεο που αναπαριστούν τον πατέρα της. Το θέμα, πάντως, των πνευματικών δικαιωμάτων φαίνεται να απασχολεί και την διοίκηση της εταιρείας. 

Στις 4 Οκτωβρίου, ο CEO της OpenAI, Σάμ Άλτμαν, δήλωσε πως λαμβάνει την απαραίτητη ανατροφοδότηση και τα σχόλια των χρηστών, των δικαιούχων και όλων των άμεσα ενδιαφερόμενων. Ταυτόχρονα, ανέφερε πως μελλοντικά, η εταιρεία σκέφτεται να προχωρήσει σε πρωτοβουλίες διαμοιρασμού των εσόδων για τα βίντεο που εμπίπτουν στη νομοθεσία πνευματικών δικαιωμάτων.

Αξίζει να αναφέρουμε πως πρόσφατα, η Anthropic, μια άλλη εταιρεία τεχνητής νοημοσύνης, προχώρησε σε συμβιβασμό ύψους 1.5 δισεκατομμυρίου δολαρίων με συγγραφείς που την κατηγόρησαν πως χρησιμοποίησε παράνομα το έργο τους για να εκπαιδεύσει το δικό της μοντέλο.

Google News

Το ChatGPT είναι ένα μοντέλο γλώσσας AI που αναπτύχθηκε από την OpenAI, βασισμένο στην αρχιτεκτονική GPT (Generative Pre-trained Transformer). 

Φόρτωση BOLM...