Μενού
poytin - kim giong oyn
Συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Θερμή υποδοχή επιφύλαξε στον ηγέτη της Βόρειας Κορέας, Κιμ Γιονγκ Ουν, ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, στον χώρο του κοσμοδρομίου Βαστότσνι κατά τη διάρκεια της οποίας είχαν χειραψία που κράτησε –χονδρικά– 40 δευτερόλεπτα.

Η συνάντηση, όπως αναφέρεται, έγινε στην πιο σύγχρονη εγκατάσταση εκτόξευσης πυραύλων στη Ρωσία, με τις τελευταίες πληροφορίες να κάνουν λόγο πως οι δύο πλευρές έχουν διαφορετικούς στόχους από την επαφή. «Χαίρομαι που σας βλέπω» είπε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας, προσθέτοντας πως «αυτό είναι το νέο μας κοσμοδρόμιο».

Η απάντηση Κιμ και οι στόχοι της συνάντησης

Ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας ευχαρίστησε, μέσω μεταφραστή, τον Πούτιν για την πρόσκληση και για τη θερμή υποδοχή, ενώ στάθηκαν στους στόχους της συνάντησης στην ανατολική Ρωσία.

Ο κ. Πούτιν είπε ερωτηθείς αν η Μόσχα θα βοηθήσει την Πιονγκγιάνγκ να κατασκευάσει δορυφόρους πως «γι’ αυτό ήρθαμε στο κοσμοδρόμιο Βαστότσνι», προσθέτοντας πως «θα συζητήσουμε για όλα».

Κυβερνήσεις και αναλυτές στη Δύση προεξοφλούσαν τις τελευταίες μέρες πως το ταξίδι του Κιμ Γιονγκ Ουν στη ρωσική Άπω Ανατολή θα είχε στο επίκεντρο τη σύναψη διμερών συμφωνιών στο πεδίο των στρατιωτικών εξοπλισμών.

poytin - kim giong oyn
συνάντηση Πούτιν - Κιμ Γιονγκ Ουν | Associated Press

 

Ο κ. Πούτιν φέρεται να θέλει πυρομαχικά, ειδικά του πυροβολικού, και όπλα προς χρήση στον πόλεμο στην Ουκρανία. Ο κ. Κιμ, από την πλευρά του, φέρεται να θέλει ρωσική τεχνολογία ιδίως όσον αφορά τους δορυφόρους και τα υποβρύχια.

Αυτό που αξίζει να επισημανθεί είναι ότι πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του Κιμ στη Ρωσία αφότου ανέλαβε την εξουσία το 2012.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.