Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | EPA/ERIK S. LESSER/ΑΠΕ-ΜΠΕ
  • Α-
  • Α+

Στις ΗΠΑ θα ταξιδέψει τον Μάιο ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος μπορεί να έχει και συνάντηση με τον Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν.

Όπως δήλωσε αξιωματούχος των τουρκικών υπηρεσιών ασφαλείας, ο Ερντογάν θα επισκεφθεί τις Ηνωμένες Πολιτείες στις 9 Μαΐου, και μπορεί να βρεθεί και στον Λευκό Οίκο, για συνάντηση με τον Μπάιντεν, για πρώτη φορά από το 2020 όταν ανέλαβε την εξουσία. 

Ο αξιωματούχος δεν έδωσε πρόσθετες πληροφορίες για την επίσκεψη, είπε όμως πως ο επικεφαλής της τουρκικής υπηρεσίας πληροφοριών MIT, Ιμπραήμ Καλίν, θα συναντήσει μέλη της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων για συνομιλίες σχετικά με τη σχεδιαζόμενη επίσκεψη του Ερντογάν και άλλα διμερή θέματα.

Χθες, Πέμπτη (28/3), και σήμερα, ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Χακάν Φιντάν και ο υπουργός Άμυνας Γιασάν Γκιουλέρ συναντήθηκαν, επίσης, με την αντιπροσωπεία των ΗΠΑ.

Δεν έχει υπάρξει κάποιο άμεσο σχόλιο από την Ουάσινγκτον ή την πρεσβεία των ΗΠΑ στην Άγκυρα για την επίσκεψη.

Αναλυτές λένε πως ο Μπάιντεν και ο Ερντογάν θα συζητήσουν πιθανότατα ακόμη για τον πόλεμο Ισραήλ-Χαμάς και επίσης για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, περιλαμβανομένης της προσφάτως εγκριθείσας αγοράς αμερικανικών μαχητικών F-16 από την Τουρκία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA