Με τον Εκρέμ Ιμάμογλου ανήμπορο να ανταποκριθεί στα καθήκοντά του, φυλακισμένος για διαφθορά, το δημοτικό συμβούλιο της Κωνσταντινούπολης εξέλεξε προσωρινό δήμαρχο τον Νούρι Ασλάν.
Το 314μελές συμβούλιο, όπου πλειοψηφεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, εξέλεξε τον Ασλάν με 177 ψήφους, σύμφωνα με την ΕΡΤ. Ως μεταβατικός δήμαρχος, θα διευθύνει την πόλη για το υπόλοιπο της θητείας του προκατόχου του.
Διαβάστε επίσης: Επίθεση Ιμάμογλου σε φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ: «Ορκίζομαι ότι θα κάνω αυτούς τους ψεύτες να πληρώσουν»
Την ίδια στιγμή, ο πρόεδρος Ερντογάν υποστηρίζει πως έχει στα χέρια του στοιχεία, που συγκροτούν υπόθεση διαφθοράς κατά του νούμερο ένα αντιπάλου του.
Ποιος είναι ο αντικαταστάτης του Ιμάμογλου
Ο Νούρι Ασλάν γεννήθηκε το 1969 στο Σίβας της Τουρκίας. Σπούδασε στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yildiz, αποφοιτώντας από τη σχολή μηχανικών με πτυχίο στη ναυπηγική και μηχανολογία. Αφού ολοκλήρωσε τις σπουδές του, ξεκίνησε καριέρα στον ιδιωτικό τομέα, υπηρετώντας εντέλει ως γενικός διευθυντής σε ιδιωτική εταιρεία.
Τον Απρίλιο του 2024, εξελέγη πρώτος αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου της Κωνσταντινούπολης με 184 ψήφους, επικρατώντας του υποψηφίου του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (AKP), Αχμέτ Μπιλάλ Κιγμάζ, που έλαβε 129 ψήφους.
Η εμπειρία του στην τοπική αυτοδιοίκηση, οργανώσεις και κινήματα, αλλά και η στενή του σχέση με τον έγκλειστο δήμαρχο, τον καθιστά το κατάλληλο π΄ροσωπο για να αναλάβει τα χρέη του.
Ερντογάν: «Η αντιπολίτευση έδωσε τα στοιχεία»
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε σήμερα (26/3) ότι η κυβέρνησή του δεν κάμπτεται από τις «προκλήσεις» της αντιπολίτευσης, και τις ιστορικά μαζικές διαδηλώσεις κατά του κόμματός του.
Μιλώντας στην κοινοβουλευτική ομάδα του AKP (Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης) κατηγόρησε μέλη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, του CHP, ότι οι ίδιοι παρείχαν στοιχεία που συγκροτούν την υπόθεση διαφθοράς εναντίον του Εκρέμ Ιμάμογλου.
«Θέλω όλοι να μάθουν και να κατανοήσουν αυτήν την αλήθεια: Αυτοί που παρείχαν τις πληροφορίες και τα έγγραφα που αποτελούν τη βάση της έρευνας για τη διαφθορά και τη δωροδοκία είναι τα ίδια μέλη του CHP», είπε συγκεκριμένα.
Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.