Μενού
Μαχητικό αεροσκάφος F-35
Μαχητικό αεροσκάφος F-35 κατά τη διάρκεια αεροπορικης επίδειξης | AP Photos / Tsafrir Abayov
  • Α-
  • Α+

Μετά την ενίσχυση της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας με τα γαλλικά μαχητικά Rafale και τις εξελίξεις με τα F-35, η Τουρκία ετοιμάζει, σύμφωνα με το Mega, «απαντήσεις» με τα αεροσκάφη ΚΑΑΝ.

Όπως τονίζεται στο σχετικό ρεπορτάζ, η Άγκυρα θα προμηθευτεί κινητήρες για την κατασκευή των ΚΑΑΝ από τη Βρετανία και τις ΗΠΑ.

Μάλιστα, τα ΚΑΑΝ θα πραγματοποιήσουν το αμέσως επόμενο διάστημα δοκιμαστικές πτήσεις, ενώ στόχος είναι το 2028 να παραδοθούν στην Πολεμική Αεροπορία της Τουρκίας τα 10 πρώτα μαχητικά.

Να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, το ελληνικό αίτημα για αγορά F-35 θα εξεταστεί από το αμερικανικό Κογκρέσο σε διάστημα από τρεις έως πέντε εβδομάδες, με ορίζοντα δηλαδή από τα τέλη Ιανουαρίου, έως τα μέσα Φεβρουαρίου.

Τι έιναι τα ΚΑΑΝ

Το KAAN, παλαιότερα γνωστό ως TF-X, είναι ένα δικινητήριο μαχητικό αεροσκάφος παντός καιρού, που αναπτύσσουν από κοινού η Turkish Aerospace Industries (TAI) και η BAE Systems.

Προορίζεται να αντικαταστήσει το F-16 Fighting Falcon της τουρκικής Πολεμικής Αεροπορίας και να εξαχθεί σε ξένα κράτη.

Τα ΚΑΑΝ μοιάζουν αρκετά με τα F-22, ενώ μπορούν να πετούν σε μεγαλύτερο ύψος από τα F-35. Επιπλέον, οι κατασκευαστές του ΚΑΑΝ υπόσχονται ότι θα έχει περισσότερες δυνατότητες, ως προς τα οπλικά του συστήματα, σε σχέση με τα F-35 και θα είναι ταχύτερο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA