Μενού
  • Α-
  • Α+

Με μεγάλο ενδιαφέρον παρακολουθεί ο διεθνής Τύπος τις εξελίξεις γύρω από την υγειά του Καρόλου, μετά και την ανακοίνωση ότι πάσχει από καρκίνο. Μετά τη σοβαρή επέμβαση της πριγκίπισσας της Ουαλίας, Κέιτ Μίντλετον, η είδηση για τον βασιλιά του Ηνωμένου Βασιλείου δημιούργησε ιδιαίτερη αναταραχή. Μέρες μετά, ωστόσο, η βασιλική οικογένεια επιστρέφει, σταδιακά στις υποχρεώσεις της.

Χθες, Τετάρτη (7/2), ο Κάρολος έκανε την πρώτη του δημόσια δήλωση, από την ημέρα που ανακοινώθηκε το σοβαρό πρόβλημα υγείας του, με αφορμή τη συμπλήρωση 50 ετών από την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας της πρώην βρετανικής αποικίας, Γρενάδα.

Απολογήθηκε που δεν μπόρεσε να παραβρεθεί στο νησί της Καραϊβικής για τους εορτασμούς. «Μπορώ μόνο να πω πόσο λυπάμαι που δεν μπορώ να είμαι μαζί σας για να γιορτάσουμε αυτό το σημαντικό ορόσημο» επεσήμανε ειδικότερα και τόνισε πως έχει «ξεχωριστές αναμνήσεις» από την τελευταία του επίσκεψη στην περιοχή. 

«Η σύζυγός μου και εγώ έχουμε ξεχωριστές αναμνήσεις από την επίσκεψή μας στο πανέμορφο νησί σας πριν από πέντε χρόνια και από τη θερμή και συγκινητική υποδοχή σας». 

Στην ανακοίνωσή του, δεν έγινε καμία νύξη περί της υγείας του, αλλά αρκέστηκε να στείλει τις ευχές του στο έθνος.

Το «ευχαριστώ» του Ουίλιαμ και το αστείο του

Την ίδια ώρα, ο πρίγκιπας της Ουαλίας Γουίλιαμ επέστρεψε χθες στις δημόσιες εμφανίσεις, μετά και το διάλειμμα που είχε κάνει για να σταθεί στο πλευρό της συζύγου του. Σημειώνεται πως τόσο στην περίπτωση της Κέιτ Μίντλετον όσο και σε αυτή του Καρόλου, το παλάτι ήταν εκείνο που παρείχε την ενημέρωση, αλλά δεν έδωσε λεπτομέρειες. Αποτέλεσμα είναι να μην έχει γίνει γνωστό σε τι επέμβαση υποβλήθηκε η πριγκίπισσα και από τι είδους καρκίνο πάσχει ο βασιλιάς.

Ο Γουίλιαμ, στην πρώτη του δημόσια δήλωση, ευχαρίστησε «για τα ευγενικά μηνύματα στήριξης για την Κάθριν και τον πατέρα μου, ειδικά τις τελευταίες μέρες». 

«Σημαίνει πολλά για μας» συμπλήρωσε κατά τη διάρκεια φιλανθρωπικής εκδήλωσης για την υπηρεσία ασθενοφόρων της χώρας, στην οποία έδωσε το παρών και ο χολιγουντιανός αστέρας, Τομ Κρουζ.

Ο Γουίλιαμ ζήτησε από τον ηθοποιό να μην δανειστεί κανένα από τα αεροσκάφη που κάνουν αεροδιακομιδές για κάποια από τις ταινίες του, ενώ σε άλλο σημείο αστειεύτηκε για τη φύση της εκδήλωσης με την οποία επέστρεψε στα καθήκοντά του. «Μπορούμε να πούμε ότι οι τελευταίες εβδομάδες είχαν μάλλον "ιατρικό" προσανατολισμό. Έτσι σκέφτηκα να έρθω σε μια εκδήλωση για αεροδιακομιδές για να ξεφύγω από όλα αυτά!» δήλωσε.

Έφυγε από το Λονδίνο ο Χάρι

Ο μικρότερος γιος του Καρόλου, Χάρι, επέστρεψε στην Καλιφόρνια μετά το ταξίδι «αστραπή» που έκανε για να δει τον πατέρα του.

Έφτασε στο Λονδίνο το μεσημέρι της Τρίτης και αποχώρησε 26 ώρες αργότερα, έχοντας δει τον πατέρα του για μόλις 45 λεπτά. Κατά πηγές, ο βασιλιάς ήταν ιδιαίτερα καταβεβλημένος, μετά και την επέμβαση στον προστάτη και τις τελευταίες εξελίξεις, και ο Χάρι πιθανών να μην ήθελε να τον κουράσει περισσότερο.

Μετά τη συνάντησή του, ο Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα αναχώρησαν για την εξοχική τους κατοικία, απ΄όπου θα συνεχίσει να εκτελεί μέρος των υποχρεώσεών του

Κατά την παραμονή του στη βρετανική πρωτεύουσα ο Χάρι δεν συναντήθηκε με τον αδελφό του, όπως ήλπιζαν πολλοί για να γεφυρωθεί, κάπως, το χάσμα ανάμεσά τους.

Να σημειωθεί πως ο βασιλιάς κάλεσε προσωπικά τον Γουίλιαμ, τον Χάρι και τα αδέλφια του, Άννα, Άντριου και Έντουαρντ, για να τους ενημερώσει για τη διάγνωσή του, πριν γίνει η επίσημη ανακοίνωση. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA