Μενού
Ο Ρότζερ αναδείχθηκε σε ήρωα μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν
Ο Ρότζερ αναδείχθηκε σε ήρωα μετά τον σεισμό στην Ταϊβάν | Facebook/Focus Taiwan
  • Α-
  • Α+

Ένα λαμπραντόρ ριτρίβερ, που είχε αποτύχει να γίνει αστυνομικός σκύλος γιατί ήταν υπερβολικά φιλικό και παιχνιδιάρικο, αναδείχθηκε σε ήρωα μετά τον ισχυρό σεισμό των 7,4 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στην Ταϊβάν

Οι σκύλοι διάσωσης παίζουν καθοριστικό ρόλο στον εντοπισμό επιζώντων και μη στα συντρίμμια κτιρίων, και οι Αρχές της χώρας συμπεριέλαβαν, από τις πρώτες ώρες, ειδικά εκπαιδευμένα τετράποδα στην έρευνα. 

Ο σεισμός, ο ισχυρότερος της Ταϊβάν τα τελευταία 25 χρόνια, προκάλεσε θανατηφόρες κατολισθήσεις και καταρρεύσεις κτιρίων. 

Ο 8χρονος Ρότζερ, ήταν μεταξύ των σκύλων που επιλέχθηκαν για να βοηθήσουν στον εντοπισμό θυμάτων, σύμφωνα με τις τοπικές Αρχές.

Και παρότι και τα άλλα ζώα βοήθησαν αρκετά στην έρευνα, η ιστορία του Ρότζερ ήταν εκείνη που τον ανέδειξε σε ήρωα της ημέρας. 

Γεννήθηκε σε ένα κέντρο εκπαίδευσης για σκύλους ανίχνευσης ναρκωτικών. Όμως, η αγάπη του για τη διασκέδαση, το φαγητό και τους ανθρώπους τον κέρδισε, και δεν μπόρεσε να ολοκληρώσει την εκπαίδευσή του. 

Αλλά, όντας ιδιαίτερα ευφυής, επιλέχθηκε για να συμμετάσχει σε ομάδα διάσωσης. 

Ο αρχηγός της μονάδας σκύλων διάσωσης της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας της περιοχής Kaohsiung, δήλωσε σε δημοσιογράφους ότι ο Ρότζερ μεταφέρθηκε στη σχολή του όταν ήταν 1 έτους.

«Δεν λέω ότι δεν ήταν καλός ή ότι δεν τα πήγαινε καλά με τους άλλους. Αλλά, οι σκύλοι ανίχνευσης ναρκωτικών δεν μπορούν να είναι πολύ ανήσυχοι και ανεξάρτητοι» είπε, αλλά εξήγησε πως η ομάδα του αναζητά ακριβώς αυτά τα χαρακτηριστικά. 

Όταν έδινε τη συνέντευξη, ο Ρότζερ ήταν δίπλα του και δεν μπορούσε να κρύψει τον ενθουσιασμό του. 

Οι εικόνες προσέφεραν χαμόγελα, σε μία μαύρη συγκυρία, και ξετρέλαναν τους τηλεθεατές, που τον όρισαν «καμάρι της Ταϊβάν».

Ο σκύλος έχει λάβει μέρος σε επτά ανάλογες επιχειρήσεις κατά τη διάρκεια της καριέρας του και είναι κοντά στη συνταξιοδότηση, πλέον.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA