Μενού
taiwan ekloges.jpg
Το δώρο με τα απορρυπαντικά σε προεκλογική εκστρατεία. | TVBS via AP
  • Α-
  • Α+

Τουλάχιστον τρία άτομα νοσηλεύτηκαν εσπευσμένα στην Ταϊβάν, αφού κατανάλωσαν συσκευασίες (μπάλες) με υγρά απορρυπαντικά για πλυντήρια ρούχων, που διανεμήθηκαν ως δώρα, σε προεκλογική καμπάνια για τις προεδρικές εκλογές στη χώρα.

Ένα από τα θύματα, σύμφωνα με το Associated Press, θεώρησε ότι οι συσκευασίες περιείχαν καραμέλες.

Τα πολύχρωμα υγρά απορρυπαντικά για πλυντήρια ρούχων είχαν τοποθετηθεί σε διάφανες συσκευασίες και συνοδεύονταν από φυλλάδιο του υποψηφίου με Εθνικιστικό Κόμμα, Χου Γιου Ιχ.

Στο δώρο υπήρχαν οδηγίες και προτροπές για την ψηφοφορία, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι τα με απορρυπαντικά ο κάθε «τυχερός» μπορεί να πλύνει έως και 8 κιλά ρούχα.

Ταϊβάν: Το κόμμα ζήτησε συγγνώμη

Το κόμμα μοίρασε περίπου 460.000 συσκευασίες με απορρυπαντικά, ενώ ο Χουνγκ Γιουνγκ Τσανγκ, επικεφαλής του συνδυασμού στην κεντρική Ταϊβάν, ζήτησε συγγνώμη για το μπέρδεμα που έγινε με τουλάχιστον τρεις πολίτες να νομίζουν ότι επρόκειτο για βρώσιμες ύλες.

«Στο επόμενο κύμα επισκέψεων από σπίτι σε σπίτι, δεν θα διανείμουμε αυτού του είδους το υλικό εκστρατείας», είπε σε ένα βίντεο που μεταδόθηκε στο SET iNews.

«Θα τονίσουμε επίσης στους χωρικούς μας μέσω των οργανώσεων βάσης ότι είναι μπάλες πλυντηρίου, όχι καραμέλες».

Μεταξύ αυτών που νοσηλεύτηκαν ήταν ένας 80χρονος άνδρας και μια 86χρονη γυναίκα, οι οποίοι αντιμετώπισαν στομαχικές διαταρραχές, αλλά ήδη έχουν πάρει εξιτήριο.

Ταϊβάν: Μάχη στις κάλπες

Ο Χου Γιου Ιχ είναι υποψήφιος απέναντι στον Γουίλιαμ Λάι του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος και του Κο Γουέν-τζε του Λαϊκού Κόμματος της Ταϊβάν στις εκλογές του Σαββάτου.

Η εκλογές έχουν κεντρίσει το ενδιαφέρον τόσο των ΗΠΑ όσο και της Κίνας.

Υπενθυμίζεται ότι το Πεκίνο διεκδικεί την Ταϊβάν ως μέρος της επικράτειάς της, ενώ η Ουάσινγκτον προμηθεύει με όπλα και στρατιωτικό εξοπλισμό το αυτοδιοικούμενο νησί-κράτος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA