Μενού
gallia-allantiasi-estiatorio
Tchwin Tchwin Wine Bar | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Εξελίξεις σημειώθηκαν στην υπόθεση θανάτου Ελληνίδας στο Μπορντό της Γαλλίας όταν κατανάλωσε σαρδέλες σε κονσέρβα, η οποία είχε μολυνθεί με την τοξίνη της αλλαντίασης τον περασμένο Σεπτέμβριο.

Όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, που επικαλείται την ιστοσελίδα 20 Minutes, ο ιδιοκτήτης του επίμαχου εστιατορίου με την ονομασία Τchin Tchin Wine Βar θα παραπεμφθεί σε δίκη με κατηγορίες όπως «ανθρωποκτονία από αμέλεια» και «πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων». Μάλιστα, πέρα από τον θάνατο της Ελληνίδας άλλα 15 άτομα είχαν αρρωστήσεις.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα η εισαγγελία του Μπορντό είχε «αμέσως» ξεκινήσει έρευνα με βασικές κατηγορίες «την ανθρωποκτονία από αμέλεια, τους τραυματισμούς από αμέλεια λόγω σκόπιμης μη συμμόρφωσης σε υποχρέωση προσοχής που επιβάλλεται από νόμο ή κανονισμό, την έκθεση σε κίνδυνο της ζωής άλλων, την μη παροχή βοήθειας σε άτομο που κινδυνεύει και την πώληση αλλοιωμένων ή τοξικών τροφίμων» κ.α.

Οι αξιολογήσεις εμπειρογνωμόνων και οι τεχνικές εξετάσεις που πραγματοποιήθηκαν «καθώς και οι πολλαπλές και σχολαστικές έρευνες που πραγματοποιήθηκαν στην περιοχή του Μπορντό» επέτρεψαν «να επισημανθούν διάφορες παραβιάσεις των κανόνων υγιεινής από τον υπεύθυνο της επιχείρησης, ιδίως όσον αφορά την παρασκευή κονσερβοποιημένων προϊόντων βιοτεχνίας που πωλούνται σε πελάτες», δήλωσε η εισαγγελία του Μπορντό.

Οι «κατηγορίες σε βάρος του υπεύθυνου του καταστήματος» οδήγησαν στην κράτησή του την περασμένη Τρίτη, ενώ οι ποινές που επιβάλλονται κυμαίνονται από δύο έως πέντε χρόνια φυλάκιση και πρόστιμο από 45.000 έως 600.000 ευρώ.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA