Μενού
  • Α-
  • Α+

Πρώτο θέμα στη Βρετανία είναι η είδηση ακύρωσης, από πλευράς του Βρετανού πρωθυπουργού, Ρίσι Σούνακ, της συνάντησης με τον Έλληνα ομόλογό του.

Η αντίδραση της Αθήνας ήταν άμεση και έγινε λόγος για «διπλωματικό φάουλ» από πλευράς Λονδίνου που έχει άμεση σχέση με τις τοποθετήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη σχετικά με τα Γλυπτά του Παρθενώνα.

Το Λονδίνο, παρά τις αρχικές διαψεύσεις, διέρρευσε πως υπήρξε άτυπη συμφωνία να μην αναφερθεί το ζήτημα των Γλυπτών, κάτι που η ελληνική πλευρά διαψεύδει κατηγορηματικά.

Τι ενόχλησε τον Σούνακ και ακύρωσε τη συνάντηση με τον Μητσοτάκη

Ο τηλεοπτικός σταθμός ΑΝΤ1, αναφέρθηκε και σε άλλους δύο λόγους για τους οποίους ο Ρίσι Σούνακ αποφάσισε να αναβάλει το προγραμματισμένο ραντεβού, λίγες ώρες πριν την πραγματοποίησή του.

Αρχικά, στο εκεί κυβερνητικό επιτελείο δεν καλοδέχτηκαν τις δηλώσεις που έκανε ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης, Κιρ Στάρμερ, σχετικά με τα Γλυπτά.

Ειδικότερα, ο ηγέτης των Εργατιών δήλωσε πως, σε περίπτωση εκλογής του, δεν θα σταθεί εμπόδιο στην επιστροφή τους.

Επίσης, η Ντάουνινγκ Στριτ φαίνεται να δυσαρεστήθηκε από το ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είδε πρώτα τον Στάρμερ και μετά θα συναντιόταν με τον πρωθυπουργό.

Η Αθήνα, ωστόσο, επισημαίνει ότι το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ήταν γνωστό εδώ και μέρες και το ραντεβού με τον Σούνακ κλείστηκε με βάση και το δικό του πρόγραμμα.

Να σημειωθεί πως ο ελληνική κυβέρνηση ενημερώθηκε για την ακύρωση ενώ ο κ. Μητσοτάκης συναντιόταν με τον Στάρμερ. 

Οι δημοσκοπήσεις για τις βουλευτικές εκλογές του 2025 στη Βρετανία, δίνουν προβάδισμα τους Εργατικούς με περισσότερες από 20 μονάδες διαφορά από τους Συντηρητικούς.

Ο ίδιος ο Στάρμερ, σχολιάζοντας τις εξελίξεις, έκανε λόγο για «αξιολύπητη» στάση του Σούνακ και διαπίστωσε πως για το ότι «ξεκινήσει καυγά με έναν σύμμαχο στο ΝΑΤΟ, δείχνει πόσο αδύναμος είναι».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA