Μενού
Αεροδρόμιο Schiphol
Αεροδρόμιο Schiphol | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Οι εφευρετικοί Ολλανδοί έχουν επιστρατεύσει εδώ και καιρό αυτά τα ζώα φάρμας για να λύσουν ένα καίριο πρόβλημα της εναέριας κυκλοφορίας. Ένα πιλοτικό πρόγραμμα που ξεκίνησε πριν από 3 χρόνια, χρησιμοποίησε κοπάδια γουρουνιών για να αποτρέψουν κοπάδια χήνων και άλλων πτηνών που προσελκύονται από τα πεταμένα ζαχαρότευτλα σε κοντινές γεωργικές εκτάσεις και εμποδίζουν την κίνηση των αεροσκαφών.

Τα 19 γουρούνια «αστυφύλακες» απλά απολαμβάνουν τη ζωή σε ένα αγροτεμάχιο 5 στρεμμάτων, ανάμεσα σε δύο διαδρόμους του αεροδρομίου Schiphol, μετατρέποντας τα χωράφια σε λασπωμένους βιότοπους τρώγοντας τα υπολείμματα που προσελκύουν τα πουλιά, τα οποία μπορούν να συγκρουστούν με αεροπλάνα και στη χειρότερη να προκαλέσουν βλάβες στους κινητήρες, όπως γράφει ο Guardian.

To αεροδρόμιο είχε εφαρμόσει προ πολλού μέτρα για το πρόβλημα, μέσω ελεγκτών που κατέγραφαν την κυκλοφορία των πτηνών, για να εκδιώκονται άμεσα. Ωστόσο, το πρόβλημα των γλυκών βολβών που προσέλκυαν τα ζώα παρέμενε, και έτσι ένας χοιροτρόφος της περιοχής, ο Stan Gloudemans, πρότεινε στους αρμόδιους την πρωτότυπη ιδέα. 

«Οι χήνες αρέσκονται στα τεύτλα και όταν αφήνονται στα χωράφια, συρρέουν για να το φάνε», είχε πει στον μέσο. «Περίπου 30 χήνες μαζεύονται κάθε φορά, και αποτελούν κίνδυνο για τα αεροσκάφη. Εδώ, τα γουρούνια έχουν φάει τα παντζάρια, και έτσι οι χήνες μένουν μακριά».

Δείτε επίσης:

Πέθανε ο διάσημος ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης - Θλίψη στον καλλιτεχνικό κόσμο

Ευδοκία Τσαγκλή στο Reader: «Ποτέ δεν είχα έναν τόσο ιερό στόχο και αυτό µου δίνει δύναµη»

Της έλεγαν ότι ο πατέρας της είναι νεκρός και ο αδερφός της ζούσε μόλις 40 λεπτά μακριά

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA