Μενού
Ο Άλεξ Μπατί, όπως ήταν όταν εξαφανίστηκε
Ο Άλεξ Μπατί, όπως ήταν όταν εξαφανίστηκε | GREATER MANCHESTER POLICE
  • Α-
  • Α+

Η θεία του αγοριού που είχε απαγάγει η μητέρα και ο παππούς του, έδωσε νέα στοιχεία για την περιπέτεια του 17χρονου σήμερα, Alex Batty.

Η γιαγιά του που είναι και η νόμιμη κηδεμόνας του, Susan Caruana, είπε το 2018 ότι πίστευε πως η κόρη της και ο πρώην σύζυγός της είχαν πάει στο εξωτερικό για να ακολουθήσουν έναν «εναλλακτικό τρόπο ζωής». Ακόμα ανέφερε πως «δεν ήθελαν να πάει ο Alex στο σχολείο, γιατί δεν πιστεύουν σε αυτό»

Σύμφωνα με τη Daily Mail, μερικοί φίλοι του Alex στο Facebook περιλαμβάνουν άτομα που φαινόταν να ζουν εκτός δικτύου, να κάνουν τελετουργίες, διαλογισμό και γιόγκα. Ο Alex ζούσε στη Γαλλία αποκομμένα στην κοινότητα, χωρίς να πηγαίνει σχολείο. 

Ο έφηβος εντοπίστηκε από έναν οδηγό, που τον βρήκε να περιφέρεται μόνος στο δρόμο και τον πήρε μαζί του. Διέφυγε από την «πνευματική κοινότητα» που βρίσκεται στους πρόποδες των Γαλλικών Πυρηναίων και πέρασε τέσσερις μέρες περπατώντας στα βουνά προσπαθώντας να φτάσει στη γιαγιά του στην Αγγλία. 

Ο ίδιος ο Alex κατάφερε και έστειλε ένα μήνυμα στη γιαγιά του λέγοντας: «Για σου γιαγιά, εγώ είμαι ο Alex. Είμαι στην Τουλούζ της Γαλλίας και ελπίζω πραγματικά να λάβεις αυτό το μήνυμα. Σε αγαπώ, θέλω να έρθω σπίτι».

Η 73χρονη θεία του Alex, Maureen Batty, είπε πώς φοβήθηκαν για τη ζωή του Alex μετά από τόσο καιρό μακριά από την οικογένειά του στη Βρετανία και εκτός της γενικής εκπαίδευσης: «Ο Alex έχει υποστεί πλύση εγκεφάλου από τη θρησκεία στην οποία ήταν ο David. Δεν είχε καμία εκπαίδευση όσο ήταν εκεί έξω, οπότε δεν ξέρουμε πώς θα είναι όταν επιστρέψει σπίτι.

Μου είπαν ότι ο Άλεξ είπε ότι δραπέτευσε και δεν ήθελε να ακολουθήσει αυτόν τον τρόπο ζωής. Θέλω απλώς να μάθω την αλήθεια για το τι έχει συμβεί». 

Πάντως, η γιαγιά του δηλώνει ενθουσιασμένη που ο εγγονός της βρέθηκε ζωντανός και επιτέλους επιστρέφει σπίτι. 

Τι είπε ο οδηγός που τον βρήκε

Ο 26χρονος οδηγός, Fabien, που βρήκε τον Alex είπε πως στην αρχή του συστήθηκε ως Zack μέχρι που του αποκάλυψε ότι η μητέρα του τον απήγαγε όταν ήταν 12. Του είπε ότι έζησε σε ένα πολυτελές σπίτι μαζί με περίπου άλλα δέκα άτομα για τρία χρόνια και έφτασε στη Γαλλία το 2021. 

Ακόμα είπε ότι ο Άλεξ χαρακτήρισε τη μητέρα του «λίγο τρελή» και είπε πως μιλούσε για την «πνευματικότητα», ότι δεν τον είχε φυλακίσει και ότι «μπορούσε να φύγει όποτε ήθελε». 

«Δεν είχε εχθρότητα με τη μητέρα του, αλλά ήθελε πολύ να βρει τη γιαγιά του. Του έλειπαν πολύ τα αγαπημένα του πρόσωπα. Δεν έχει τύψεις. Ήθελε απλώς να ζήσει μια κανονική ζωή, να ξαναδεί τη γιαγιά του και να έχει ένα φυσιολογικό μέλλον», πρόσθεσε ο Fabien.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA