Μενού
Οι ύποπτοι για την ένοπλη επίθεση στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη
Οι ύποπτοι για την ένοπλη επίθεση στην καθολική εκκλησία στην Κωνσταντινούπολη | Twitter/Video
  • Α-
  • Α+

Ανθρωποκυνηγητό στην Κωνσταντινούπολη για τον εντοπισμό και τη σύλληψη των δύο κουκουλοφόρων που άνοιξαν πυρ και σκότωσαν έναν άνδρα μέσα στην καθολική εκκλησία, την ώρα της λειτουργίας.

Η αστυνομία ψάχνει κάμερες ασφαλείας στην περιοχή για να μπορέσει να χαρτογραφήσει τις κινήσεις των δραστών.

Στα social media, μάλιστα, έχουν κυκλοφορήσει βίντεο που δείχνουν δύο μαυροντυμένα άτομα, με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά του προσώπου τους, να περπατούν στην ευρύτερη περιοχή. Δεν έχει διευκρινιστεί εάν τα πλάνα είναι πριν ή μετά την επίθεση.

Νεκρός ένας 52χρονος από τους πυροβολισμούς

Τοπικός αξιωματούχος ενημέρωσε πως από τους πυροβολισμούς έπεσε νεκρός ένας 52χρονος άνδρας, ο οποίος έχει ταυτοποιηθεί από τις Αρχές.

Σε ερωτήσεις δημοσιογράφων για το εάν πρόκειται για στοχευμένη επίθεση - κατά του 52χρονου - ή κάτι διαφορετικό, ο ίδιος εξήγησε πως η έρευνα είναι σε πρώιμο στάδιο και δεν μπορεί να δώσει καμία πληροφορία.

Την ώρα της επίθεσης, οι πιστοί που παραβρίσκονταν στη λειτουργία έπεσαν στο πάτωμα για να γλιτώσουν από τα πυρά. 

Μετά τους πυροβολισμούς, οι δράστες βγήκαν από τον ναό και διέφυγαν.

Ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, επικοινώνησε με τον εφημέριο του ναού διαβεβαιώνοντάς τον πως «λαμβάνονται τα απαραίτητα μέτρα για την άμεση σύλληψη των δραστών».

Αντίδραση από τον πάπα Φραγκίσκο

Ο πάπας Φραγκίσκος αναφέρθηκε πριν από λίγο στην ένοπλη επίθεση, εκφράζοντας «την εγγύτητα μου προς την κοινότητα της εκκλησίας Σάντα Μαρία στην Κωνσταντινούπολη, η οποία κατά την τέλεση της λειτουργίας υπέστη ένοπλη επίθεση που προκάλεσε έναν νεκρό και τραυματίες».

Ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Αντόνιο Ταγιάνι, επίσης, εξέφρασε την καταδίκη της κυβέρνησης της Ρώμης για το τραγικό συμβάν και πρόσθεσε: «Παρακολουθούμε την κατάσταση με την πρεσβεία και το προξενείο μας, είμαι βέβαιος ότι οι τουρκικές αρχές θα συλλάβουν τους υπεύθυνους».

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA