Μενού
imia
Ιμια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Παραπληροφόρηση χαρακτηρίζει το «Κέντρο Καταπολέμησης Παραπληροφόρησης» της Διεύθυνσης Επικοινωνίας της τουρκικής προεδρίας, τα πλάνα που μεταδόθηκαν με υποτιθέμενες παρενοχλήσεις Καλύμνιων ψαράδων κοντά στα Ίμια από την τουρκική ακτοφυλακή.

Σε ανάρτηση στα ελληνικά τονίζεται ότι είναι παλαιότερα, ενώ την τουρκική θέση επιβεβαιώνει και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης. Συγκεκριμένα, αναφέρεται:

«Η είδηση με τίτλο "Η Τουρκική Ακτοφυλακή απείλησε Έλληνες ψαράδες στα Ίμια" που δημοσιεύτηκε σε ορισμένα μέσα ενημέρωσης περιέχει προϊόν παραπληροφόρησης.

Τα πλάνα έντασης μεταξύ Τουρκικής Ακτοφυλακής και Ελλήνων ψαράδων κοντά στα Καρντάκ (Ίμια) διαπιστώθηκε ότι είναι παλαιότερα και κυκλοφόρησαν σε ψηφιακά μέσα το 2020.

Σε αντίθεση με τους ισχυρισμούς, δεν υπάρχει ένταση στην περιοχή. Ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου ανέφερε επίσης ότι τα πλάνα είναι προηγούμενων ετών και ότι η φετινή περίοδος αλιείας τσιπούρας εξελίχθηκε ήρεμα».

Ο Παύλος Μαρινάκης σε ερώτηση της ΕΡΤ για την ύπαρξη ενός τέτοιου συμβάντος απάντησε επίσης πως: «Από την ενημέρωση που έχουμε από τους τοπικούς, είναι ένα video παλιό.

Άρα, δεν είναι υπαρκτό το συμβάν, είναι ένα βίντεο, νομίζω προ δύο ή τριών ετών, το οποίο αναπαρήχθη κακώς, δεν υπήρχε κάποιο νέο συμβάν και, νομίζω, ότι έχει διαψευσθεί, με επίσημη ανακοίνωση, και το οποίο έχει δημοσιευθεί σε τοπικά μέσα».

Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας Καλύμνου: «Tο βίντεο είναι προηγούμενων ετών»

Σύμφωνα με το kalymnos-news.gr, ο Αλιευτικός Σύλλογος Παράκτιας Αλιείας - Ξιφία Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή» εκδόθηκε δελτίο τύπου.

Όπως αναφέρεται στο εν λόγω δελτίο τύπου , προς αποκατάσταση της αλήθειας και προς αποφυγή εντάσεων μεταξύ των 2 Χωρών, το video που παρουσιάστηκε σε κεντρικό δελτίο τηλεοπτικού σταθμού Αθηνών είναι προηγούμενων ετών. Επίσης η φετινή περίοδος αλιείας της τσιπούρας στην περιοχή των Ιμίων εξελίσσεται απολύτως ήρεμη.

Παραθέτουμε αυτούσιο το δελτίο τύπου του Αλιευτικού Συλλόγου Παράκτιας Αλιείας-Ξιφία Καλύμνου «Παναγία Υπαπαντή».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA