Μενού
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν
Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν | AP / Kamran Jebreili
  • Α-
  • Α+

Προβληματισμός και κατήφεια επικρατεί στις τάξεις του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης στην Τουρκία, στο οποίο είναι επικεφαλής ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, μετά την πανωλεθρία στις δημοτικές εκλογές.

Σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ΣΚΑΪ στην Κωνσταντινούπολη, ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε σήμερα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματός του για να λάβει εξηγήσει αναφορικά με την μεγάλη εκλογική ήττα της Κυριακής.

Στον ΣΚΑΪ τονίζεται επίσης ότι η εφημερίδα Μilliyet ανέφερε πως «ο Ερντογάν εστιάζει την προσοχή στην επίσκεψη Μητσοτάκη, Πούτιν και στη συνάντηση με τον Μπάιντεν».

«Ο Ερντογάν νόμιζε πως είναι ανίκητος. Είδε πως δεν είναι έτσι τα πράγματα», αναφέρουν τα τουρκικά μέσα ενημέρωσης μετά το εκλογικό αποτέλεσμα της Κυριακής που έδωσε τη νίκη στον Ιμάμογλου, σύμφωνα με τον ανταποκριτή του ελληνικού καναλιού.

«Είναι μόνος του και επικρατεί ένα καθεστώς του ενός ανθρώπου», σχολιάζουν στην Τουρκία σύμφωνα με τον ΣΚΑΪ.

Τουρκία: «Πυρά» στον Ερντογάν

Επιπλέον, ο παρουσιαστής στο SOZCU TV, Φατίχ Πορτακάλ, σχολίασε: «Κύριε πρόεδρε, αναρωτιέμαι τι μήνυμα πήρατε. Τι θα κάνετε τα επόμενα 3,5 χρόνια. Η κυβέρνησή σας διοικείται με το σύστημα του ενός ανθρώπου και ήρθε αυτό το αποτέλεσμα».

«Ζούμε αυτό το αποτέλεσμα, διότι το κόμμα σας είναι με το καθεστώς του ενός ανθρώπου. Στο κόμμα σας δεν υπάρχει δημοκρατία γι αυτό δε βρήκατε σοβαρούς υποψηφίους για την Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη. Δεν έχετε μαζί σας ένα δεύτερο άτομο δε δημιουργήσατε ένα άτομο», είπε επίσης.

Την ίδια ώρα, η αντιπολίτευση στην Τουρκία ζητά πρόωρες εθνικές εκλογές.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA