Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ να εξαναγκάσει τη Μόσχα να συνάψει ειρηνευτική συμφωνία με το Κίεβο.
«Ο Πούτιν έχει παραβιάσει τόσους διεθνείς κανόνες, δεν πρόκειται να σταματήσει μόνος του. Η Ρωσία μπορεί μόνο να εξαναγκαστεί σε ειρήνη και αυτό ακριβώς απαιτείται. Να εξαναγκαστεί η Ρωσία σε ειρήνη, ως η μοναδική επιτιθέμενη σε αυτόν τον πόλεμο και εκείνη που παραβιάζει τον καταστατικό χάρτη του ΟΗΕ», υπογράμμισε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.
Παράλληλα, κατήγγειλε τον ρόλο του Ιράν και της Βόρειας Κορέας που η Ρωσία έχει καταστήσει «de facto συνεργούς στον εγκληματικό της πόλεμο στην Ευρώπη».
Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας Άντονι Μπλίνκεν κάλεσε τη διεθνή κοινότητα να καταγγείλει τη στρατιωτική βοήθεια της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ προς τη Μόσχα. «Η υποστήριξη της Τεχεράνης και της Πιονγκγιάνγκ βοηθά τον Πούτιν να προκαλέσει σφαγές, δεινά και καταστροφές σε αθώους Ουκρανούς – άνδρες, γυναίκες και παιδιά», είπε ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.
Από την πλευρά του, ο κινέζος υπουργός Εξωτερικών Ουάνγκ Γι απέρριψε τις κατηγορίες και διαβεβαίωσε ότι το Πεκίνο υποστηρίζει τις προσπάθειες για ειρήνευση στην Ουκρανία.
- Εφημερία 120 ωρών: Γιατρός κατέρρευσε μετά από 5 μέρες νον στοπ - «Επικοινωνιακά τεχνάσματα», λέει ο Γεωργιάδης
- Ελληνικό σουβλατζίδικο στο Παρίσι έχει ένα κάπως ερωτικό όνομα
- Το άγνωστο guest της Γιαννακοπούλου στο «Λόγω Τιμής» – Όταν μοιραζόταν το ίδιο πλάνο με τον Πυρπασόπουλο
- Ο ΕΟΦ «εξαφανίζει» 5 γνωστά προϊόντα από την αγορά: Δείτε ποια είναι
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.