Ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευελπιστεί οι ΗΠΑ και η Ευρώπη να συμμετάσχουν στις όποιες συνομιλίες θα έχουν στόχο τον τερματισμό του πολέμου της Ουκρανίας με τη Ρωσία, όπως είπε σήμερα στους δημοσιογράφους.
Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την Μολδαβή ομόλογό του Μάγια Σάντου ο Ζελένσκι τόνισε ότι η Ουκρανία χρειάζεται ακόμη να συμμετάσχει στις όποιες συνομιλίες για τερματισμό του πολέμου ώστε να έχουν θετικό αντίκτυπο τέτοιου είδους διαπραγματεύσεις.
«Οσον αφορά το ποιά θα είναι η σύνθεση των συνομιλιών: Ουκρανία, στ'αλήθεια ελπίζω η Ουκρανία να είναι εκεί, Αμερική, Ευρώπη και οι Ρώσοι», είπε στη συνέχεια ο Ζελένσκι ξεκαθαρίζοντας ότι δεν έχει ακόμη διευκρινιστεί το πλαίσιο.

«Ναι, θα ήθελα στ'αλήθεια να συμμετάσχει η Ευρώπη, γιατί θα γίνουμε μέλη της ΕΕ», πρόσθεσε.
Η αναφορά στον Τραμπ
Οπως είπε ο Ζελένσκι, πιστεύει ότι ο νέος πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ μπορεί να τερματίσει τον πόλεμο, αλλά θα μπορέσει να το πράξει μόνο αν αφήσει την Ουκρανία να συμμετάσχει στις συνομιλίες.

«Μόνο με την Ουκρανία μπορεί να το κάνει αυτό, διαφορετικά δεν θα επιτύχει γιατί η Ρωσία δεν θέλει να τελειώσει ο πόλεμος, ενώ η Ουκρανία θέλει», εξήγησε.
Οι δεσμεύσεις του νέου προέδρου
Στη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας ο Τραμπ δεσμεύτηκε να λήξει τον πόλεμο μέσα σε 24 ώρες από την ανάληψη της προεδρίας αλλά έκτοτε οι σύμβουλοί του έχουν πει ότι μια συμφωνία μπορεί να χρειαστεί και μήνες για να επιτευχθεί.
Πάντως, ο Τραμπ έχει εκφράσει την πρόθεσή του να συνομιλήσει με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν για τον τερματισμό του πολέμου.

Ο Πούτιν δήλωσε χθες (24/1) ότι είναι ανοιχτός σε συζητήσεις με τον Αμερικανό πρόεδρο Ντόναλντ Τραμπ για θέματα όπως ο πόλεμος στην Ουκρανία και οι τιμές στον ενεργειακό τομέα.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.