Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε το μεσημέρι της Τρίτης (22/3) στη Μάριον Μιχελιδάκη και την εκπομπή «Μέρα Μεσημέρι με τη Μάριον» για την ανήθικη πρόταση που είχε δεχτεί στην αρχή της καριέρας του σε ηλικία 24 ετών, αλλά και για τον Πέτρο Φιλιππίδη και τον Γιώργο Κιμούλη. Αναφερόμενος στην ανήθικη πρόταση που δέχτηκε είπε πως «Το αντιμετώπισα με στεναχώρια. Όχι, ότι έφτασα σε σημείο να με βιάσουν. Είχα τη σωματική ρώμη και το 1,88 για να φύγω και να σπρώξω», είπε αρχικά και συνέχισε:

«Όταν είσαι νέος και έχεις όνειρα ότι θα παίξεις έναν ρόλο, ότι θα ανοίξει ο δρόμος μπροστά σου και καταλαβαίνεις ότι είναι μόνο για να επωφεληθεί ο σκηνοθέτης ή ο παραγωγός και τίποτα παραπάνω και δεν θα πάρεις τελικά κι αυτό που ονειρευόσουν, το ρόλο που ονειρευόσουν, σου κόβει τα φτερά και σε καταβάλλει ηθικά. Σε μειώνει κι αισθάνεσαι ότι είσαι κακός στη δουλειά σου, ότι μπορεί σαν καλλιτέχνης να μην είσαι αυτό που φιλοδοξείς να είσαι», εξήγησε ο Χάρης Ρώμας.

Διαβάστε ακόμη: Χάρης Ρώμας: «Αν αποδειχθεί ότι έχει αδικηθεί ο Γιώργος Κιμούλης θα του πω μπράβο»

Μάλιστα, ο ίδιος αποκάλυψε πως σε τέτοιες περιπτώσεις «Προσπερνούσα. Στη μία περίπτωση μάλιστα με τον έναν σκηνοθέτη δουλέψαμε μετά όταν έγινα πρωταγωνιστής και μου είπε "δεν ξέρω αν με θέλεις δίπλα σου, έχεις κάθε δικαίωμα να μη με θέλεις γιατί είχε γίνει εκείνη η πρόταση τότε και έχασες τη δουλειά". Γιατί δεν μου έδωσαν τη δουλειά, βέβαια και του είπα ότι δεν έχω πρόβλημα". Η κρούση για να κοιμηθούμε μαζί είχε γίνει όταν ήμουν 24 χρονών και όταν συναντηθήκαμε ήμουν φτασμένος πια, 37 - 38 χρονών. Το είχα ξεπεράσει γιατί ήταν πολύ ευγενικός και μου είπε «ντρέπομαι πάρα πολύ, αλλά είναι ο σαρκικός πόθος». Είναι οι ανθρώπινες αδυναμίες».

Όσον αφορά τις υποθέσεις του ελληνικού #MeToo ο ίδιος είπε πως «Όλοι πρέπει να περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στη Δικαιοσύνη. Έχω στο πίσω μέρος του μυαλού μου μια άποψη για το ποιος είναι το θύμα και ο θύτης, έχοντας γνωρίσει αυτούς τους ανθρώπους. Δεν μου επιτρέπεται όμως να προχωρήσω περαιτέρω, από τη στιγμή που το θέμα προχωράει στη Δικαιοσύνη».

«Όσο δύσκολο είναι να αποδεχτείς ότι ένας συνάδελφος έκανε απόπειρα βιασμού που τον ξέρεις μια ζωή, αναφέρομαι στον Πέτρο Φιλιππίδη, θα είναι επίσης οδυνηρό να αποδειχτεί ότι οι κοπέλες αυτές λένε ψέματα για να διαβάλουν αυτόν τον άνθρωπο και να του καταστρέψουν τη ζωή. Η ζωή έχει ανατροπές, αλλά εδώ πρέπει να γίνει μια πολύ μεγάλη ανατροπή. Δηλαδή, πρέπει πολλές γυναίκες να αποδειχτεί ότι έκαναν μια συνωμοσία ή είχαν όλες στοχευμένα μια εμμονή με τον ίδιο άνθρωπο. Αν γίνει μια τέτοια ανατροπή, τότε ο άνθρωπος αυτός, ο οποίος μοιάζει κατεστραμμένος, τότε θα γίνει ήρωας. Δεν μου είναι εύκολο να δυσπιστήσω απέναντι στον λόγο αυτών των κοριτσιών, γιατί τις γνωρίζω και τις αγαπώ», επεσήμανε.

Χαρακτηρίζοντας ως «μετωπική σύγκρουση» την απόφαση του Γιώργου Κιμούλη να κινηθεί νομικά κατά της Ζέτας Δούκα, ο Χάρης Ρώμας είπε πως «Καλά έκανε ο Γιώργος Κιμούλης, αφού πίστευε ότι έπρεπε να το κάνει. Είναι ο λόγος του εναντίον τριών άλλων συναδέλφων και από ό,τι διάβασα την ανάρτηση της Ζέτας Δούκα, τον περιμένουν με χαρά στα δικαστήρια. Άρα, εδώ πρόκειται για μια μετωπική σύγκρουση. Αν αποδειχτεί ότι ο Γιώργος Κιμούλης έχει δίκιο, τότε θα πρέπει να του ζητήσουν συγγνώμη κι εμείς μαζί».