Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Χάρης Ρώμας μίλησε στο "Πρωινό” την Τρίτη (15/3) για το ελληνικό #ΜeToo, για την πρόταση που είχε να αντικαταστήσει στην ταινία «Καρδίτσα forever» τον Παύλο Χαϊκάλη, την οποία αρνήθηκε, αλλά και για τον Γιώργο Κιμούλη. Όσον αφορά για την ταινία Καρδίτσα forever, η παραγωγή αποφάσισε να διαγράψει τις σκηνές που αρχικά έπαιζε Παύλος Χαϊκάλης και είχε προτείνει στον Χάρη Ρώμα να ενσαρκώσει το ρόλο του, αλλά εκείνος αρνήθηκε με αποτέλεσμα να προταθεί ο ρόλος στον Σωτήρη Καλυβάτση.

«Είχε προβληθεί η ταινία μαζί με τα γεγονότα. Μου είχαν προτείνει να παίξω αυτόν τον ρόλο που έπαιξε ο Παύλος, τον Ελληνοαμερικάνο επιχειρηματία», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας, εξηγώντας πως «Όταν είχε έρθει σε εμένα το σενάριο, ο ρόλος ήταν ο διπλός από αυτόν. Εγώ αποφάσισα να μην το κάνω για δικούς μου λόγους, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα πάει καλά η ταινία επειδή θα λείπει ο Χαϊκάλης από μέσα», είπε αρχικά ο Χάρης Ρώμας και συμπλήρωσε:

Διαβάστε ακόμη: Έφη Ρασσιά: Γνωστός σκηνοθέτης «κόλλησε» στον τοίχο συνάδελφο - «Δεν τον θες πολύ τον ρόλο, ε;»

«Δεν είναι θέμα απόψεων και πεποιθήσεων. Είναι στα πλαίσια της show business. Είναι επιχειρηματίας και θέλει να βγάλει τα λεφτά του. Ασφαλώς είναι θέμα οικονομικό, η ταινία δεν πήγε καθόλου. Δεν έκοψε εισιτήρια, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι θα σωθεί η ταινία επειδή θα αντικατασταθεί ο Χαϊκάλης. Δεν ξέρουμε κατά πόσο το πρόβλημα της ταινίας είναι μόνο αυτό. Εγώ θα ξέχναγα ότι υπάρχει αυτή η ταινία. Δεν νομίζω ότι το πρόβλημα είναι η ύπαρξη του Χαϊκάλη».

Για το ελληνικό #MeToo και για όλους όσους έχουν εμπλακεί σε καταγγελίες που είτε πήραν τη δικαστική οδό είτε όχι ο Χάρης Ρώμας σχολίασε ότι «Τίποτα δεν αποκλείεται, τίποτα δεν μπορεί να είναι αφοριστικό 100% γιατί ο καθένας αποδεικνύει με την πορεία του εάν έχει αλλάξει πρόσωπο».

Όσον αφορά δε τις μηνύσεις που υπέβαλε ο Γιώργος Κιμούλης κατά του ΣΕΗ και προσωπικά κατά ορισμένων ηθοποιών, είπε χαρακτηριστικά: 

«Ακούω αυτό του Κιμούλη και διαβάζω κιόλας την αντίδραση ότι "εγώ σταμάτησα να βγάζω το ψωμί μου πλέον, σας κατηγορώ και γι’ αυτό". Το σέβομαι γιατί καταλαβαίνω ότι μπορεί να είναι και θέμα επιβίωσης. Από την άλλη μεριά, βλέπω και την αντίδραση της Ζέτας Δούκα που έτυχε να παίξει μαζί μου και να έχω πιο στενή σχέση από ό,τι έχω με τον Γιώργο τώρα, η οποία είναι "καλώς να ορίσεις στα δικαστήρια, είμαστε τρεις εναντίον ενός, ο λόγος τριών εναντίον ενός", αλλά και άλλοι άνθρωποι που έχουν μιλήσει για την περίπτωση κακοποίησης, ψυχολογικής, θυμίζω την Ευδοκία Ρουμελιώτη. Αυτό μπορεί να μην καταδικάζεται, αλλά όταν ένας άνθρωπος σου λέει - και δεν ξέρω για ποιο λόγο - ότι "όσο καιρό παίζαμε μαζί κρυβόμουνα στην τουαλέτα για να μη συναντιόμαστε στα διαλείμματα", είναι κακοποιητική συμπεριφορά. Τώρα, αν όλοι αυτοί έχουν πρόβλημα και το καταγγέλλουν ψευδώς, καλά κάνει ο Γιώργος Κιμούλης και κάνει τη μήνυση, για να μπορέσει να πάρει το αίμα του πίσω και του εύχομαι τα καλύτερα - αν πράγματι του αξίζει -, αν πράγματι μπορέσει να αποδείξει ότι η συμπεριφορά του δεν ήταν κακοποιητική”.

Τέλος, ο Χάρης Ρώμας πρόσθεσε ότι «Σημασία έχει το εξής. Εγώ σήμερα θα δω και την κόρη του, η οποία ακούω ότι είναι θαυμάσια ηθοποιός και γι’ αυτό δεν είναι σωστό για τους ανθρώπους αυτούς για τους οποίους έχουν γίνει καταγγελίες να εξαντλείται το θέμα και να σπιλώνονται συνεχώς τουλάχιστον μέχρι να τελεσφορήσουν οι υποθέσεις τους. Τώρα και ο ίδιος εμπλέκεται σε δικαστικό αγώνα από ότι φαίνεται. Κάτι θα ξέρει, κάτι θα έχει σκεφτεί για να το κάνει. Εγώ πραγματικά σε όποιον έχει αποδείξει ότι έχει αδικηθεί, την επόμενη μέρα θα του πω "μπράβο", εάν αποδειχθεί ότι πράγματι έχει αδικηθεί” .

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA