Μενού
  • Α-
  • Α+

Η γνωστή ηθοποιός, Κοραλία Καράντη, μίλησε στην εκπομπή «Πάμε Δανάη» για τον ηλικιακό ρατσισμό και τους ρόλους που προτείνονται στις γυναίκες από μια ηλικία και πάνω, το #MeToo, αλλά και τη σχέση της με τους άντρες και τον τρίτο γάμο που έχει κάνει.

Διαβάστε ακόμη: Κοραλία Καράντη: «Είναι μαζοχισμός το να είσαι ηθοποιός»

«Από το αντρικό στοιχείο καταπιέστηκα σε όλα στη ζωή μου. Οικονομικά καταρχήν, μπορεί να κάνει να κάνεις περισσότερη δουλειά από έναν άνδρα. Να στηρίζεται πάνω σου μια δουλειά, αλλά να μην αμειφθείς με τον ίδιο μισθό επειδή είσαι γυναίκα. Δεν μπαίνεις μπροστά επειδή είσαι γυναίκα και κάποια πράγματα θεωρούνται ανδρικά, επομένως δεν μπορεί να προηγηθεί η γυναίκα. Πρέπει δηλαδή να ακολουθείς. Μετά, σεξιστικά σχόλια άπειρα. Άμα περάσεις δε τα σαράντα είσαι, όπως και στο Χόλιγουντ, έτσι και εδώ, οι γυναίκες ηθοποιοί μετά τα 45 χρόνια, αλλά και εδώ αντιμετωπίζουν τεράστιο θέμα γιατί δεν υπάρχουν ρόλοι.

Υπάρχουν ρόλοι παράπλευροι που είναι γυναίκες χρήσιμες για να πάει παρακάτω το κεντρικό στόρι που αφορά πάντα τη νέα κοπέλα, η οποία είναι το αντικείμενο του πόθου, ενώ αν είσαι 50-55 ετών, μετά την εμμηνόπαυση, δεν μπορεί κανείς να σε φαντασιωθεί ως ερωμένη. Μετά τα 50 υποδύεσαι κακές πεθερές, μάγισσες, συμπεθέρες, θείες που καταπιέζουν», είπε χαρακτηριστικά η Κοραλία Καράντη, χρησιμοποιώντας το πρόσφατο παράδειγμα της σειράς «Το Αύριο μας ανήκει» όπου «έκανα τη μαμά της Ελισάβετ Μουτάφη, δεν έβγαιναν τα χρόνια, γελάγαμε με τη Μουτάφη», όπως ανέφερε. 

Όσον αφορά το #MeToo, τόνισε την ιδιαίτερη σημασία του, δεδομένου ότι ιδιαίτερα στο παρελθόν οι παρενοχλήσεις ήταν καθημερινό φαινόμενο.

«Οι ηθοποιοί στο Χόλιγουντ επειδή μίλησαν, μας έδωσαν την άνεση να μιλήσουμε και εμείς, είναι πολύ σοβαρό το θέμα του #MeToo και της σεξουαλικής κακοποίησης. Είναι πολύ σοβαρό το θέμα. Η σεξουαλική κακοποίηση έχει πολλά πρόσωπα, έχουν υποφέρει οι γυναίκες μέσα στα χρόνια και κοντά σε αυτές, έχουν υποφέρει και τα αγόρια, να το πούμε και αυτό. Δεν έχει νόημα να καταθέσω την προσωπική μου εμπειρία, τι θα προσθέσω άμα μιλήσω; Είναι αυτονόητο ότι ήρθα αντιμέτωπη με τέτοια θέματα, πολλές φορές και με διαφορετικούς τρόπους. Στα δικά μου χρόνια, η κακοποίηση ήταν κάτι που ήταν σε ημερήσια διάταξη, έδωσα τις μάχες μου, δεν έχει όμως νόημα να τους ξεσκεπάσω, κάποιοι άνθρωποι έχουν πεθάνει», εξήγησε η Κοραλία Καράντη. 

«Οι άντρες στη ζωή μου μάλλον με κυνήγησαν, το "ναι" δεν το έλεγα εύκολα, έπρεπε να τρέξουν πολύ, υπέκυπτα στον πιο ανθεκτικό στο τρέξιμο. Ήμουν ένα ζαρκάδι που έτρεχε και όποιος επέμενε με τσάκωνε και αυτό ήταν μάλλον και το λάθος μου. Δεν ήθελα να είμαι στο επίκεντρο της δημοσιότητας, στο "κέντρο Ελενίτσα", χρειάστηκε μάλιστα να κρύψω την ώρα του γάμου μου κάποια στιγμή», παραδέχτηκε η γνωστή ηθοποιός. 

Τέλος, αποκάλυψε πως «Υπάρχει και ένας τρίτος γάμος στη ζωή μου, πολύ νεανικός πολιτικός γάμος που έγινε από έρωτα, τον οποίο δεν γνωρίζει κανείς και φυσικά δεν τον κρύβω. Όλοι οι γάμοι μου έγιναν με κίνητρο καρδιάς, ποτέ δεν έκανα ένα γάμο από συμφέρον. Παντρεύτηκα στις 11 το βράδυ με τη σύμφωνη γνώμη του πατέρα της εκκλησίας που θα μας πάντρευε για να γλυτώσουμε τους παπαράτσι και τη δημοσιοποίηση».