Μενού
karras
Βασίλης Καρράς | NDP Photos
  • Α-
  • Α+

Θλίψη έχει σκορπίσει στον καλλιτεχνικό κόσμο ο θάνατος του Βασίλη Καρρά, που έφυγε σήμερα από τη ζωή σε ηλικία 70 ετών, έπειτα από σκληρή μάχη με σοβαρά προβλήματα υγείας.

Ο δημοφιλής λαϊκός τραγουδιστής, που ποτέ δεν προκάλεσε με την προσωπική του ζωή και κέρδισε τον σεβασμό όλων στις νυχτερινές πίστες, τραγουδούσε για πάνω από 40 χρόνια και έγραψε τη δική του ξεχωριστή ιστορία.

Σήμα- κατατεθέν του ήταν η βαριά φωνή, οι κοφτές ανάσες του και τα «ζόρικα» τραγούδια, που ενδείκνυνται για χωρισμούς και δύσκολες προσωπικές καταστάσεις.

Διαβάστε επίσης: Βασίλης Καρράς: Όταν έκλαψε για την αγάπη του κόσμου και υποκλίθηκε στο κοινό

Όταν εμφανιζόταν στη σκηνή, οι θαμώνες των καταστημάτων ξεσπούσαν σε χειροκροτήματα και περίμεναν ευλαβικά την μεγάλη του ατάκα, με την χαρακτηριστική μπάσα φωνή του: «Καλησπέρα και καλή βραδιά».

Ήταν το «σύνθημα» για να αρχίσει το πρόγραμμα. Το πρώτο στάδιο ενός ιδιότυπου τελετουργικού, που στιγμάτισε χιλιάδες φανατικούς θαυμαστές του.

Βασίλης Καρράς: Οι ατάκες

Ποιος ήταν όμως ο Βασίλης Καρράς; Ο ίδιος είχε πει σε συνεντεύξεις του:

  • «Η καριέρα μου είναι γεμάτη πίκρα, πόνο, στεναχώρια αλλά και χαρές. Τους 10 πρώτους δίσκους, τους πλήρωνα εγώ από την τσέπη μου. Τις αφίσες τις κολλούσαμε στους δρόμους μαζί με τον αδελφό μου».

Ενώπιος Ενωπίω

  • «Το 1959 είμαι οκτώ χρονών και είχε βγει το τραγούδι του Καζαντζίδη “Το τελευταίο βράδυ μου” και γίνεται ένας γάμος στο χωριό και το έχω μάθει απ’ έξω. Πήρα την φρουτιέρα και την σπάω… την βάζω στο δέντρο, τραβάω ένα σχοινί από τα καπνά, βάζω χορδές και φωνάζω τη μπάντα μου, τους φίλους μου και το τραγουδάω».

Ενώπιος Ενωπίω

  • «Ήμουν σε ένα γραφείο μέσα και αφού τρώω ένα πούλημα καλό, έρχεται ένας τύπος που μου αρέσει η φάτσα του και είχε μαγαζί τέρμα στην Πατησίων. Του λέω ποιος τραγουδάει τώρα, και μου λέει τον Τζίμη τον Πανούση. Τελειώνει αύριο μου λέει. Τότε του απάντησα ότι την άλλη Δευτέρα ξεκινάμε. Αυτός έχασε τη γη κάτω από τα πόδια του. Δεν μιλήσαμε για λεφτά… Κάνω 15 μέρες εκεί και μετά πήραν άλλη τροπή τα πράγματα και άρχισα πλέον να κατεβαίνω συχνά στην Αθήνα».

Ενώπιος Ενωπίω

  • «Όταν ήρθα στην Αθήνα έφαγα πάρα πολύ μεγάλο πόλεμο. Αυτά που έζησα δεν γράφονται σε βιβλίο. Να φανταστείς με ανάγκασαν να βάλω φρουρά στο σπίτι μου. Εγώ τι δουλειά έχω με τη φρουρά; Δεν πείραξα άνθρωπο στη ζωή μου για να βάλω τρεις ανθρώπους να με φυλάνε. Όταν δεν έχεις πειράξει άνθρωπο και είσαι καθαρός λες γιατί ρε γαμώτο;».

Ενώπιος Ενωπίω

  • «Εγώ τον πιτσιρίκο (σ.σ. Παντελής Παντελίδης) τον αγαπούσα γιατί μοιάζαμε σε πολλά πράγματα, είχαμε πολλά κοινά, πάρα πολλά. Ήταν αυθόρμητος, έξω καρδιά, είχε άγνοια κινδύνου, γενικά σε όλα, είχε ένα θράσος ωραίο, γλυκό, χωρίς να πληγώνει ανθρώπους. Μετά από ότι συνέβη στην οικογένεια και στον συγχωρεμένο τον πιτσιρίκο, δεν ήθελα να αναφερθώ».

Happy Day

  • «Το κτήμα μου παράγει κεράσια, σύκα, σταφύλια και ελιές. Κάνω τον αγώνα μου προσπαθώντας στα προϊόντα μου να μη ρίχνω φάρμακα που βλάπτουν τη δημόσια υγεία -όσο μπορώ δηλαδή πιο ελαφριά- προκειμένου να μην φτάνουν στον καταναλωτή πολύ βαριά μέταλλα. Θα κάνω τον αγώνα μου και πιστεύω να πετύχω».

Grtimes.gr

  • «Ο καλλιτέχνης πρέπει να αντιπροσωπεύει τον κόσμο, να γίνεται ένα μαζί του. Όσο μπορεί βέβαια, δεν μπορεί πάντα να το καταφέρνει αυτό. Εγώ δεν είχα μεγάλο σταθμό στην καριέρα μου, είχα σκαλοπάτια, πόντο-πόντο κέρδισα την αγάπη. Είχα σκεφτεί κάποτε να τα παρατήσω. Το 1992 είχα στεναχωρηθεί με τη δουλειά μου και ήθελα να την παρατήσω, αλλά είναι έρωτας αυτή η δουλειά».

TV Μακεδονία

Τα καλύτερα τραγούδια του Βασίλη Καρρά

 

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA