Μενού
Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Ακρόπολη
Η αφρικανική σκόνη «σκέπασε» την Ακρόπολη | (ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΟΝΤΑΡΙΝΗΣ/EUROKINISSI)
  • Α-
  • Α+

Υποχωρεί από σήμερα Τετάρτη (24/4) το κύμα αφρικανικής σκόνης που έχει δημιουργήσει απόκοσμες εικόνες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη κι άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας.

Το φαινόμενο απασχόλησε τα μεγάλα διεθνή μέσα ενημέρωσης, που σχολίασαν τις εικόνες από την πρωτεύουσα και άλλες πόλεις της χώρας, που έκαναν τον γύρο του κόσμου.

Guardian

Δημοσίευμα του Guardian για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα
Δημοσίευμα του Guardian για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα

«Η πορτοκαλί ομίχλη από τη σκόνη της Σαχάρας κατάπιε την Αθήνα» είναι ο τίτλος του Guardian για την σκόνη που έχει καλύψει τη χώρα μας. «Σύννεφα σκόνης που πνέουν από τη Σαχάρα κάλυψαν την Αθήνα και άλλες ελληνικές πόλεις την Τρίτη, ένα από τα χειρότερα τέτοια επεισόδια που έπληξαν τη χώρα από το 2018, δήλωσαν αξιωματούχοι. Μια κίτρινη-πορτοκαλί ομίχλη έπνιξε αρκετές περιοχές μετά από μέρες ισχυρών ανέμων από το νότο, περιορίζοντας την ορατότητα και προκαλώντας προειδοποιήσεις από τις αρχές για κινδύνους στην αναπνοή» γράφει στο δημοσίευμά της η βρετανική εφημερίδα.

BBC

Δημοσίευμα του BBC για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα
Δημοσίευμα του BBC για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα

«Η πορτοκαλί ομίχλη της Σαχάρας πέφτει πάνω από την Αθήνα» είναι ο τίτλος του BBC που αναφέρει στο σχετικό δημοσίευμά του ότι είναι ένα από τα χειρότερα τέτοια επεισόδια που έχουν πλήξει την Ελλάδα από το 2018, σύμφωνα με αξιωματούχους.

«Η Ελλάδα είχε ήδη χτυπηθεί από παρόμοια σύννεφα στα τέλη Μαρτίου και αρχές Απριλίου, τα οποία κάλυψαν επίσης περιοχές της Ελβετίας και της νότιας Γαλλίας» σχολιάζει το βρετανικό μέσο.

Daily Mail

Δημοσίευμα της Daily Mail για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα
Δημοσίευμα της Daily Mail για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα

«Τα μνημεία της Αθήνας θυμίζουν σκηνές από τον Άρη καθώς η σκόνη της Σαχάρας κάνει τον ελληνικό ουρανό πορτοκαλί» είναι ο τίτλος της Daily Mail

«Η σκόνη από την έρημο Σαχάρα έκανε την Αθήνα πορτοκαλί χθες, καθώς τα σύννεφα που πνέουν στη Μεσόγειο Θάλασσα έκαναν τα διάσημα μνημεία της πόλης να θυμίζουν περισσότερο σκηνές από τον Άρη. Οι ισχυροί νότιοι άνεμοι που έρχονταν από τη βόρεια Αφρική έβαψαν τη νότια Ελλάδα με την ασυνήθιστη απόχρωση καθώς περνούσε η μέρα.

Και οι παγκοσμίου φήμης τουριστικές τοποθεσίες απέκτησαν μια μοναδική εμφάνιση μετά το σύννεφο σκόνης που σάρωσε την πρωτεύουσα. Ορόσημα, όπως η Ακρόπολη, ο λόφος του Λυκαβηττού, ο ναός του Απόλλωνα και ταΤουρκοβούνια, καθώς και το πολύβουο κέντρο της πόλης, βάφτηκαν πορτοκαλί από τους ανέμους» γράφει στο σχετικό άρθρο της η βρετανική Daily Mail.

CNN

Δημοσίευμα του CNN για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα
Δημοσίευμα του CNN για την αφρικανική σκόνη στην Ελλάδα

«Η Αθήνα έγινε πορτοκαλί, το Ελσίνκι έγινε λευκό καθώς ο καιρός της Ευρώπης είναι μια έκπληξη» είναι ο τίτλος του CNN. 

«Μια κίτρινη-πορτοκαλί ομίχλη σκόνης από την έρημο Σαχάρα έχει καλύψει περιοχές της Ελλάδας, ωθώντας τις αρχές να εκδώσουν προειδοποιήσεις για την υγεία και να δημιουργήσουν θεαματικές ονειρικές σκηνές.

Η ελληνική μετεωρολογική υπηρεσία ανέφερε ότι οι καιρικές συνθήκες την Τρίτη ευνόησαν τη μετακίνηση σκόνης από την Αφρική και αυτό φαίνεται σε "αυξημένες συγκεντρώσεις στην ατμόσφαιρα" ιδιαίτερα στο νότιο τμήμα της χώρας.

Ωστόσο, η σκόνη θα αρχίσει σταδιακά να μειώνεται το πρωί της Τετάρτης, προέβλεψε η υπηρεσία, και από το μεσημέρι και μετά θα "περιορίζεται στα ανατολικά"» σχολιάζει το CNN.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA