Μενού
Άδειο πιάτο
Άδειο πιάτο | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Η νηστεία και η διαλειμματική νηστεία έχουν κερδίσει δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια, με πολλούς ειδικούς να συζητούν συχνά τα οφέλη τους. Πλέον, πολλοί ακόμα γκουρού του lifestyle αποκαλύπτουν πώς και γιατί η μέθοδος όχι μόνο βοηθά με την απώλεια βάρους, αλλά μπορεί επίσης να μειώσει τον κίνδυνο διαφόρων ασθενειών.

Όπως γράφει και η Gloucestershire Live, ένας διατροφολόγος είπε πως «Η νηστεία είναι κάτι περισσότερο από απλώς παράλειψη γευμάτων. είναι ένα ταξίδι αυτο-ανακάλυψης. Επιλέγοντας να απέχουμε από το φαγητό, ξεκλειδώνουμε κρυμμένες δυνάμεις μέσα μας».

Η σωστή νηστεία

Αυτές οι πρακτικές έχουν αυξηθεί σε δημοτικότητα τα τελευταία χρόνια και πολλοί ισχυρίζονται πως έχουν παρατηρήσει θετικό αντίκτυπο στο σώμα και το μυαλό τους.

Στο βιβλίο του, Just One Thing, ο Δρ. Μάικλ Μόσλεϊ υποστηρίζει ότι το να τρως πρωινό πιο αργά από ό,τι συνήθως και το βραδινό σου νωρίτερα μπορεί να έχει «τεράστια επίδραση στην υγεία σου». 

Μέχρι στιγμής, μελέτες έχουν δείξει ότι η διαλειμματική νηστεία μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους να χάσουν βάρος και να μειώσουν τον κίνδυνο διαβήτη τύπου 2, καθώς και των καρδιαγγειακών παθήσεων.

Η μέθοδος βασίζεται απλά στο να μην τρώτε για παρατεταμένες περιόδους, έτσι ώστε το σώμα σας να χρησιμοποιεί άλλες πηγές ενέργειας. Η ιδέα είναι ότι το σώμα σας θα αρχίσει να καίει λίπος απουσία της τροφής και θα παραμένετε σε θερμιδικό έλλειμμα για να βοηθήσετε την γρήγορη απώλεια λίπους.

Κατά τη διάρκεια μιας νηστείας, επιτρέπονται ποτά με χαμηλές θερμίδες, όπως ο σκέτος καφές και το τσάι. Ωστόσο, η καλύτερη συμβουλή είναι να επιμείνετε στο να πίνετε μόνο νερό ενώ νηστεύετε. Είναι σημαντικό να αποφευχθεί η αφυδάτωση κατά τη διάρκεια της νηστείας.

Όταν πάλι έρχεται η ώρα να φάτε, μπορεί να μπείτε στον πειρασμό να «τσακίσετε» ένα γεύμα μεγαλύτερο από το κανονικό, αλλά αυτό μπορεί να οδηγήσει σε κούραση και αίσθημα φουσκώματος. Συνιστάται να τηρείτε τις κανονικές διατροφικές συνήθειες και τα μεγέθη των μερίδων μόλις διακοπεί η νηστεία.

 

Google News

Αυτό το άρθρο στο Reader δεν παρέχει ιατρικές συμβουλές και σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να υποκαταστήσει τη γνωμάτευση ενός ιατρού. Για οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας έχετε, θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο επαγγελματία υγείας.

BEST OF LIQUID MEDIA