Μενού
Air fryer
Air fryer | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Ένας ειδικός στα οικιακά αποκάλυψε ένα από τα πιο συνηθισμένα λάθη στον χειρισμό του air fryer, που θα μπορούσe ενδεχομένως να βάλει φωτιά στο σπίτι σας, παρά των προηγμένων δικλείδων ασφαλείας σε αυτές τις συσκευές.

Παρά το γεγονός ότι υπάρχει εδώ και σχεδόν δύο δεκαετίες, τα air fryer έχουν εκτοξευθεί σε δημοτικότητα μόνο την τελευταία δεκαετία, με εκατομμύρια ανθρώπους να τα προτιμούν για γρήγορο και οικονομικό μαγείρεμα, όπως γράφει το LADBible.

Τώρα μια νέα έρευνα σε 500 ανθρώπους αποκάλυψε ότι πολλοί διακινδυνεύουν σοβαρή ζημιά, ακόμα και εκτεταμένη πυρκαγιά στο σπίτι τους λόγω του πώς -και πού- χρησιμοποιούν τις φριτέζες τους.

Το «εμπρηστικό» λάθος με το air fryer

Η έρευνα διαπίστωσε ότι το 56% των ανθρώπων χρησιμοποιούν τη φριτέζα τους ακριβώς κάτω από τα ντουλάπια της κουζίνας τους. Είναι παρόμοιο και για όσους έχουν βραστήρα, με το 67% να παραδέχεται ότι το κάνει αυτό.

H ζημιά λόγω αυτού μπορεί να είναι σοβαρή, καθώς οι φριτέζες απαιτούν καλό αερισμό και χώρο για να μαγειρέψουν με ασφάλεια τα τρόφιμα.

Συγκεκριμένα, μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο την κουζίνα, λόγω της θερμότητας που παράγουν. Για αυτό χρειάζονται άφθονο χώρο για τη σωστή κυκλοφορία του αέρα και την αποτροπή υπερθέρμανσης της συσκευής.

Το ελάχιστο που μπορεί να περιμένετε είναι να αποχρωματιστούν και να παραμορφωθούν τα ντουλάπια της κουζίνας σας, αν εκτίθενται συχνά στη θερμότητα και τους υδρατμούς που αποβάλλει το air fryer.

Το χειρότερο είναι βέβαια η πυρκαγιά, αν κάποιο από τα επηρεασμένα υλικά είναι ιδιαίτερα εύφλεκτο.

Για αυτό, οι φριτέζες αέρα θα πρέπει να τοποθετούνται σε ανοιχτό πάγκο μακριά από τοίχους και γωνίες και ιδανικά πάνω σε μία επιφάνεια ανθεκτική στη θερμότητα.

Διαβάστε επίσης:

Το «σκληρό» ριάλιτι που πήγε να αρπάξει τον Θαναηλάκη πριν κλείσει στο Deal

Στην Καλογρέζα, η Αλβανία κέρδισε για λίγο το Euro 2024

«Πού 'σαι Θανάση»: Ποιος είναι ο Θανάσης στο τραγούδι του Ζαμπέτα

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA