Μενού
Κεράκια
Κεράκια | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πολλά νοικοκυριά εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν συνεχείς πιέσεις από το υψηλό κόστος ζωής και εργάζονται σκληρά για να προσπαθήσουν να εξισορροπήσουν τους προϋπολογισμούς τους. Υπάρχουν όμως βήματα που μπορείτε να κάνετε για να διατηρήσετε τα ενεργειακά κόστη χαμηλά και να εξοικονομήσετε χρήματα.

Σύμφωνα με τον Dean Taylor, ειδικό σε θέματα μόνωσης, ένα απλό κόλπο που μπορεί να σας βοηθήσει να κρατήσετε υπό έλεγχο τους λογαριασμούς απαιτεί μόνο ένα βασικό οικιακό αντικείμενο που μπορεί να έχετε ήδη κάπου στο σπίτι, όπως γράφει η Sun.

Είπε στο μέσο: «Ένας πραγματικά εύκολος τρόπος για να ελέγξετε για ρεύματα αέρα γύρω από τα παράθυρα και τις πόρτες σας είναι να χρησιμοποιήσετε ένα κερί για να εντοπίσετε σημεία που διαρρέουν». Μπορείτε να αγοράσετε κεριά αρκετά φθηνά από ένα σούπερ μάρκετ ή στο Διαδίκτυο, αν και μπορεί να έχετε μερικά στη διάθεσή σας».

Με αυτόν τον τρόπο, θα μπορέσετε να βρείτε τα σημεία από τα οποία «δραπετεύει» η ζέστη στο σπίτι, και να εφαρμόσετε την κατάλληλη μόνωση. Έτσι, τα θερμαντικά σας σώματα δεν θα χρειάζεται να δουλεύουν υπερωρίες, και θα εξοικονομήσετε σημαντικά ποσά από τους λογαριασμούς. Ο ίδιος ο Dean υπολογίζει πως το μέσο νοικοκυριό μπορεί να εξοικονομήσει κοντά στα 100 ευρώ ανά λογαριασμό με αυτό το κόλπο.

Δείτε επίσης:

«Ο δρόμος της ντροπής»: Η ιστορία ενός δρόμου στο Χαλάνδρι που έχει κάνει τους κατοίκους να παρανοήσουν

Ο διάσημος ηθοποιός που σκότωσε κατά λάθος τον γιο του Μπρους Λη στα γυρίσματα της ταινίας το «Κοράκι»

Μπιάνκα Σένσορι: Για δείπνο με διάφανο σετ χωρίς εσώρουχα - Προσπάθησε να καλύψει ό,τι μπορούσε με ένα κινητό

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA