Μενού
Πατάτες
Πατάτες | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Έχετε βαρεθεί να πετάτε συνέχεια τις σαπισμένες, πρασινισμένες ή φυτρωμένες πατάτες που καταστρέφουν τα σχέδιά σας για το ψητό της Κυριακής; Εδώ θα βρείτε τα 4 βήματα για να διατηρήσετε τις πατάτες σας φρέσκιες όχι για μέρες ή εβδομάδες, αλλά μέχρι και για έξι μήνες.

Στην πραγματικότητα, οι πατάτες μπορούν να παραμείνουν φρέσκες για έως και έξι μήνες ακολουθώντας μερικά απλά βήματα, και έτσι θα έχετε πάντα μερικές διαθέσιμες για μία γρήγορη τηγανιά ή ένα κρέας φούρνου. Είναι ένας εύκολος τρόπος για να περιορίσετε τη σπατάλη τροφίμων και να κάνετε κάθε δραχμή να μετράει, όπως γράφει η Mirror.

Τα 4 βήματα

Το πρώτο βήμα είναι να βρείτε τις τέλειες πατάτες στο σούπερ μάρκετ. Προτιμήστε τις πιο μεγάλες, με παχιά φλούδα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν μεγάλες τρύπες από έντομα, μαλακά σημεία, μούχλα ή κοψίματα. 

Δεύτερον, είναι σημαντικό να μην πλένετε τις πατάτες, καθώς αυτό προσθέτει υγρασία που μπορεί να τις ενθαρρύνει να βγάλουν φύτρες. Αντ 'αυτού, απαλλαγείτε από το μεγαλύτερο μέρος της βρωμιάς βουρτσίζοντάς τες χωρίς νερό.

Και τρίτον, τοποθετήστε τις πατάτες σας σε ένα φύλλο εφημερίδας και φυλάξτε τις σε σκοτεινό μέρος, φροντίζοντας να μην ακουμπούν ώστε να μπορεί να κυκλοφορεί αέρας μεταξύ τους. Τέλος, αποθηκεύστε τις σε καλά αεριζόμενο, ξηρό και σκοτεινό μέρος με θερμοκρασία κάτω από 10 βαθμούς Κελσίου. Ελέγχετε κάθε λίγες εβδομάδες για να βεβαιωθείτε ότι δεν υπάρχουν φυτρωμένες ή σάπιες πατάτες, καθώς μπορούν να καταστρέψουν όλη τη σκληρή δουλειά σας

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA