Μενού
Ο Φώτης Σεργουλόπουλος στην εκπομπή «Πρωίαν σε είδον»
Φώτης Σεργουλόπουλος | (Glomex / ERT)
  • Α-
  • Α+

Ο Φώτης Σεργουλόπουλος, το πρωί της Παρασκευής (16/2), εξέφρασε την άποψή του για την υπερψήφιση του νομοσχεδίου για τα ομόφυλα ζευγάρια. Μιλώντας κατά τη διάρκεια της εκπομπής του στην ΕΡΤ1 «Πρωίαν σε Είδον», ο παρουσιαστής ανέφερε: «Το πιο σπουδαίο είναι ότι παιδιά που ζουν σε περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν ξέρουν πλέον ότι υπάρχει νόμος που τα αναγνωρίζει».

Πιο αναλυτικά, ο Φώτης Σεργουλόπουλος είπε: «Εγώ αυτό που θα ήθελα να πω για τη χθεσινή διεκδίκηση και τη χθεσινή νίκη και νομιμοποίηση της ισότητας στον γάμο, είναι ότι το πιο σπουδαίο πράγμα που αισθάνομαι εγώ, και αισθάνομαι πολύ μεγάλη συγκίνηση για αυτό, είναι ότι αυτή τη στιγμή μπορεί να μας βλέπουν και να μας ακούν παιδιά, τα οποία ζουν σε ένα περιβάλλον που δεν μπορούν να εκφραστούν, ζουν σε μία επαρχία που ακούγαν τις καμπάνες των εκκλησιών τρομακτικές εχθές και προχθές να χτυπάνε εναντίον τους. 

Θέλω να μνημονεύσουμε τα παιδιά που αυτοκτόνησαν διότι αισθανόντουσαν διαφορετικά. Αυτή τη στιγμή πρέπει να ξέρουν αυτά τα παιδιά ότι υπάρχει ένας νόμος που τα αναγνωρίζει. Δεν είμαι εγώ και ο Καπουτζίδης που βγαίνουμε και λέμε για τα δικαιώματά μας, είναι το ίδιο το κράτος που νομιμοποιεί μία σχέση και την αναγνωρίζει τη σχέση των ομόφυλων ζευγαριών και βάσει αυτής μπορούν αυτά τα παιδιά να αισθάνονται ελεύθερα να εκφραστούν και ότι υπάρχει ένας νόμος που τα καλύπτει. 

Είμαστε εδώ, ανοιχτά και είμαστε αυτοί που είμαστε. Αυτά τα παιδιά έχουν πολύ μεγάλη ανάγκη να ακούσουν μία τέτοια κουβέντα».

Παρακολουθήστε το απόσπασμα με όσα είπε ο Φώτης Σεργουλόπουλος

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA