Μενού
Air Condition
Διαμόρφωση θερμοκρασίας σε Air Condition | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Καλοκαίρι και επίσημα από τις αρχές Ιουνίου και το κλιματιστικό «δουλεύει» στο φουλ σε σπίτια και επιχειρήσεις, προκειμένου να προσφέρει μερικές «ανάσες» δροσιάς στις υψηλές, για την εποχή, θερμοκρασίες.

Το κλιματιστικό προσφέρει πολλές υπηρεσίες, με αρκετές απ' αυτές να είναι άγνωστες, όπως η λειτουργία dry, με την οποία αρκετοί την «πατούν» και την ενεργοποιούν το καλοκαίρι. 

Μεταξύ άλλων, η dry λειτουργία σε ένα κλιματιστικό μπερδεύεται συχνά με τη λειτουργία «cool» (σ.σ. δροσερή στα ελληνικά), ενώ δεν παρατηρείται και αξιοσημείωτη διαφορά στην αλλαγή της θερμοκρασίας.

Όπως γράφει το Crown Power για την επίδρασή τους στη θερμοκρασία, δεν διαφέρουν αρκετά, αλλά είναι διακριτές ως προς τη λειτουργία τους. Η cool λειτουργία απεικονίζεται συνήθως με ένα εικονίδιο χιονονιφάδας, ενώ η dry λειτουργία με μία σταγόνα νερού.

Μπορεί να ενεργοποιηθεί με ένα απλό πάτημα ενός κουμπιού ή σε πολλά σύγχρονα συστήματα μέσω οικιακού αυτοματισμού και έξυπνων συσκευών.

Πότε πρέπει να χρησιμοποιεί κανείς τη dry λειτουργία

Η dry λειτουργία, όπως αναφέρεται, είναι ιδιαίτερα πρακτική όταν σε ένα σπίτι ή μία επιχείρηση υπάρχει αρκετή υγρασία, όταν οι θερμοκρασίες δεν είναι πάρα πολύ υψηλές ή όταν ετοιμάζεται να βρέξει.

Η λειτουργία αυτή στο κλιματιστικό δεν είναι καθόλου πρακτική κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού και καλό θα ήταν σε υψηλές θερμοκρασίες, να ενεργοποιεί κανείς τη cool λειτουργία στο air condition.

H dry λειτουργία μπορεί, επίσης, να χρησιμοποιηθεί τον χειμώνα, ανάλογα με την πρόγνωση του καιρού. Για παράδειγμα, αν έξω κάνει κρύο και βρέχει καταρρακτωδώς, το πιο λογικό είναι να ζεστάνει κανείς το σπίτι του.

Η παραπάνω λειτουργία, σε αυτή την περίπτωση, βοηθάει στο να γίνει πιο άνετο και ζεστό το σπίτι.

Δείτε ακόμα:

Έφτιαξε φορητό «κλιματιστικό» και το πήρε στη λαϊκή: Η «πατέντα» για να δροσίζεται στους 40 βαθμούς

 

Λάρισα: Οι τρεις λόγοι που εμφανίστηκαν οι κατσαρίδες «Σβαρτσενέγκερ» που πετάνε γρήγορα

Η τραγική πορεία των παιδιών του Στάλιν - Πού κατέληξαν οι γιοί και η κόρη του

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA