Μενού
  • Α-
  • Α+

Ο Γιώργος Καπουτζίδης μίλησε στην εκπομπή «Ελένη» και την Ελένη Μενεγάκη για τη νέα του θεατρική παράσταση με τίτλο «42497» που ανεβαίνει φέτος το χειμώνα στο θέατρο Ήβη, ενώ εξήγησε για ποιο λόγο δεν θα κάνει φέτος τη μετάδοση της Eurovision, αναφέρθηκε στη σχέση του με τα social media, στο #MeToo στο ελληνικό θέατρο και στους λόγους για τους οποίους μιλάει ανοιχτά για τα δικαιώματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. «Νομίζω αυτή η παράσταση είναι αρκετά εξομολογητική. Την έγραψα αρκετά δύσκολα. Το έργο αυτό είναι η συναισθηματική μου κατάσταση την περίοδο που γράφτηκε και λίγο πριν. Ένιωσα μία μοναχικότητα, έζησα μία απομάκρυνση από πράγματα, όλοι ζήσαμε μια πανδημία και εγώ έζησα μία μεγάλη απώλεια, ενός φίλου μου αγαπημένου», εξομολογήθηκε ο Γιώργος Καπουτζίδης.

Διαβάστε ακόμη: Παναγιώτης Χατζηδάκης: Δεν είχε ενημερωθεί η Ναταλία Γερμανού για την προσθήκη της Κωνσταντίνας Σπυροπούλου

«Η συναισθηματική μου κατάσταση είναι εκεί στο έργο. Είναι εγκλωβισμένο το συναίσθημα των ηρώων του έργου. Δεν έχουν λόγους να χαρούν. Μόνο ο θυμός είναι ένα ατόφιο συναίσθημα. Σιγά σιγά ανακαλύπτουν την αγάπη που μπορεί να σε λυτρώσει», πρόσθσε, ενώ στη συνέχεια αναφέρθηκε στην απόφασή του να μην κάνει φέτος τη μετάδοση του μουσικού διαγωνισμού της Eurovision. 

«Μου αρέσει αυτή η ησυχία. Ακόμα και για τη Eurovision που έπρεπε τον Μάιο να είμαι απίκο γιατί γίνεται αυτό, τώρα πια δεν το πολυθέλω. Το χάρηκα, το ευχαριστήθηκα, δεν θέλω να μου γίνει και αγγαρεία. Με τη Μαρία Κοζάκου βλεπόμαστε, αγαπιόμαστε, τα λέμε και εκτός Eurovision. Κάπου λίγο φτάνει. Καταρχάς κόντεψα να πεθάνω αυτή τη φορά που πήγα. Αφού σκέφτηκα πόσο πιο καθαρά να στο πει ο Θεός ότι έπρεπε να κάτσεις σπίτι σου; Τι δουλειά είχες να πας με το σπασμένο χέρι και πόδι να κυκλοφορείς στο στάδιο; Πάρε τώρα έναν ιό και κάτσε δέκα ημέρες στο νοσοκομείο», εξήγησε ο ίδιος.

Σε ερώτηση της Ελένης Μενεγάκη για τη σχέση του με τα social media και πώς αντιδρά σε πιθανά αρνητικά σχόλια, ο Γιώργος Καπουτζίδης απάντησε ότι «Στο παρελθόν απαντούσα στα σχόλια στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, αλλά δεν βγάζει κάπου αυτό. Δεν χρειάζεται να απαντάς και δεν είναι ανάγκη να συμφωνείς με κάποιον. Λέω εγώ τα δικά μου, λένε οι άλλοι τα δικά τους». 

Πρόσθεσε δε ότι «Υπάρχουν όλα τα συναισθήματα και στον άνθρωπο και στην ανθρωπότητα. Υπάρχει και μίσος και κακία και όλα αυτά τα πράγματα. Δεν μπορώ να ασχοληθώ με την κακία που έχει ο άλλος για μένα. Να το λύσει μόνος του. Εγώ πρέπει να ασχοληθώ να μην μπει σε μένα η κακία και το μίσος. Όταν αισθάνομαι εγώ ότι με μαυρίζει κάτι, εκεί πρέπει να κάνω κάτι για να μην το επιτρέψω να συμβεί. Δεν θα με φάει το μίσος του αλλουνού, σε μένα να μην μπει μέσα».

Τέλος, αναφερόμενος στο #MeToo στο ελληνικό θέατρο και τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα, ο Γιώργος Καπουτζίδης εξήγησε πως «Σε ό,τι έχει να κάνει με τα ΛΟΑΤΚΙ δικαιώματα από τη στιγμή που εγώ έκανα coming out το 2020, μιλάω πιο πολύ καθαρά, όποτε μου δίνεται η ευκαιρία, όχι κάθε τρεις και λίγο. Και να μου γράψει τώρα κάποιος "Ψόφος" αυτή τη στιγμή στο Twitter τι θα πάθω; Καρδιακή προσβολή; Δεν υπάρχει κάποια συνέπεια. Εγώ εστιάζω περισσότερο στο ότι αυτά που λέω βοηθούν κάποιους και μέσα από τις δουλειές και μέσα από τον δημόσιο λόγο μου. Σε όλο αυτό που έγινε στο θέατρο, δεν παρεμβαίνω στη διαδικασία που γίνεται στο δικαστήριο γιατί έχουμε πάει εκεί πια. Σαφέστατα, όμως, θέλω το θέατρο να είναι ένας χώρος ασφαλής για αγόρια και για κορίτσια και να μπορούν να λάμψουν και να μπορούν να πηγαίνουν χαρούμενοι στη δουλειά τους. Οι γυναίκες έχουν ταλαιπωρηθεί στο πέρασμα των χρόνων».