Μενού
katia-dandoylaki
Κάτια Δανδουλάκη | Mega
  • Α-
  • Α+

Η Κάτια Δανδουλάκη ήταν καλεσμένη το βράδυ της Τρίτης (21/3) στην εκπομπή του Mega «Έλεος» και μίλησε στην Αννίτα Πάνια και τον Ηλία Ψινάκη για τον Χρήστο Πολίτη, το θέατρο, την οικονομική καταστροφή, τον Μάριο Πλωρίτη, αλλά και τον Πέτρο Φιλιππίδη. Η ηθοποιός μίλησε για το θέατρο και την τηλεόραση, αναφέροντας χαρακτηριστικά πως και τα δύο είναι μεγάλες της αγάπες, ωστόσο το θέατρο είναι «αγάπη που δαγκώνει».

«Το θέατρο δαγκώνει οικονομικά, έφτασα σε απελπισία 3-4 φορές», δήλωσε ενώ έκανε μία αναδρομή στην περίοδο που πρωταγωνιστούσε στην κοινωνική δραματική σειρά, όπως χαρακτήριζε ο Νίκος Φώσκολος τη «Λάμψη», μία σειρά που όπως είπε, «τη χάρηκα πάρα πολύ, έμεινα 8 χρόνια. Κατάλαβα την αξία του και τότε το χαιρόμουν πολύ γιατί ήξερα ότι είναι σπάνια αυτή η επιτυχία, αλλά το χάρηκα ακόμα περισσότερο μετά όταν είδα πόσο σπάνιο ήταν και δεν υπήρξε ποτέ πια».

Σε ερώτηση για τον συμπρωταγωνιστή της στη σειρά, Χρήστο Πολίτη, ο οποίος υποδύθηκε τον Γιάγκο Δράκο, σχολίασε πως «δεν θα πω τα ίδια γιατί ο Χρήστος δεν θέλει να ακούει να μιλάω για αυτόν. Δεν θέλει γιατί με μισεί. Δεν έχω ιδέα αν ήταν ερωτευμένος μαζί μου. Εγώ ξέρω ότι τον αγαπάω και ότι πέρασα πάρα πολύ καλά».

Η Κάτια Δανδουλάκη μίλησε και για τον έρωτά της με τον Μάριο Πλωρίτη αναφέροντας «ερωτεύτηκα τόσο συνολικά που δεν μου πέρασε και ποτέ. Δεν ήταν ένας έρωτας που άντε πάμε και μετά τον ξεχάσαμε, με τις υγείες μας... ένιωθα ότι θα ήταν κάτι για όλη μου τη ζωή και ήταν. Και όσο κι αν φαίνεται περίεργο και το λέω εντελώς ρεαλιστικά, ακόμα και τώρα, όταν έχω να πάρω ρίσκα, λέω 'εσύ τι λες;' και ξαφνικά αποφασίζω μετά από 1-2 ώρες και νιώθω ότι το έχουμε αποφασίσει από κοινού. Ζήσαμε 32 χρόνια μαζί, όλα τα δημιουργικά μου χρόνια, οπότε όλες οι αναφορές μου είναι ό,τι ήμουν με τον Μάριο. Τώρα οι αναφορές μου είναι οι φίλοι μου».

Μιλώντας για τον Πέτρο Φιλιππίδη και την απομάκρυνσή του από παράστασή της είπε: «Την έχω σβήσει από τη μνήμη μου αυτήν την εποχή. Τη θυμάμαι τόσο, ώστε να γίνει αυτό που έγινε. Σταμάτησε εκεί που σταμάτησε και έγινε έτσι και αλλιώς μια κάθαρση, οπότε δε θα με δεις να συζητώ παραπάνω για αυτό γιατί το έκανα ακριβώς στη σιωπή. Δε μίλησα ποτέ για αυτό. Μίλησα, όταν μίλησαν τα κορίτσια. Για αυτό δε μιλώ.

Δεν περνούσα καλά, βλέποντας μια συμπεριφορά. Επειδή αυτό δε γίνεται πολύ κατανοητό από όλους, δε μου αρέσει να το επεξηγώ ξανά. Για να τινάξω στον αέρα μία παραγωγή, κάτι στη δική μου ψυχή είχε περάσει το κόκκινο όριο. Κατάλαβα ότι δε θέλω να υπάρχω εδώ και να βλέπω αυτό που βλέπω. Δε γεννήθηκα για να ξοδεύω την ψυχή μου για να περνώ άσχημα. Το όνειρό μου θέλω να είναι ροζ. Είπα ότι θέλουμε να σταματήσουμε τη συνεργασία και ότι πέρασες το όριο της ψυχής μου. Τελείωσε, αυτό ήταν και δεν είχαμε καμία επικοινωνία μετά από εκεί» είπε η Κάτια Δανδουλάκη αναφερόμενη στον Πέτρο Φιλιππίδη.

Οσο για τη δίκη του που πήγε ως μάρτυρας, ανέφερε: «Έπρεπε να πάω ως μάρτυρας. Δε γινόταν, εφόσον με καλούσαν. Μου άφησε τη χειρότερη και πιο οδυνηρή γεύση για όλες τις πλευρές γιατί εγώ λυπάμαι πάρα πολύ και για τον άλλον. Πονώ, αλλά πρέπει να γίνει. Υπάρχει και μια κάθαρση που έπρεπε να γίνει και ο καθένας να πληρώσει για κάποια πράγματα που έκανε λάθος».