Μενού
nikos-koklonis
Νίκος Κοκλώνης | NDP
  • Α-
  • Α+

Συζητήσεις παίρνουν την τελική τους μορφή, σκέψεις αρχίζουν να υλοποιούνται, προτάσεις μετατρέπονται σε υπογραφές ή αποσύρονται οριστικά απ’ το τραπέζι. Ο τελευταίος μήνας της τηλεοπτικής σεζόν θα κρύβει αρκετές εκπλήξεις, μετακινήσεις που θα φέρουν ντόμινο αλλαγών και ανατροπή δεδομένων σε αρκετές περιπτώσεις. 

Όταν πριν από δύο ακριβώς χρόνια ο Νίκος Κοκλώνης αποχωρούσε από το Open του οποίου ήταν βασικός προμηθευτής προγράμματος και έπαιρνε μαζί του τις δύο επιτυχημένες εκπομπές του σταθμού, αυτές της Κατερίνας Καινούργιου και της Σίσσυς Χρηστίδου κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί όσα θα ακολουθούσαν.

Ούτε ότι ο παραγωγός και παρουσιαστής θα είχε συνεργασία με το σύνολο της ελληνικής τηλεόρασης πλην ΣΚΑΪ και ΕΡΤ, ούτε και πως θα επέστρεφε στην Παιανία με δόξα και τιμή… Και όχι μόνο… Η πολύωρη επίσκεψη του Νίκου Κοκλώνη στις εγκαταστάσεις του Open το πρωί της Τρίτης συνοδεία του συμβούλου διοίκησης της Barking Well Τζώννη Καλημέρη και του στελέχους Ιζαμπέλας Σασλόγλου όπου και συναντήθηκαν με τον Γενικό Διευθυντή Τηλεόρασης του Open Νίκο Αργυρό οδήγησε στην επισφράγιση μιας συμφωνίας που εξεταζόταν μήνες πριν. Πριν καν ακόμη αποχωρήσει η Χρύσα Μασούρου και ο Γιάννης Λάτσιος.

Ο Νίκος Κοκλώνης παίρνει τη διαχείριση του ψυχαγωγικού προγράμματος του Open και απομένει να διευκρινιστούν οι όροι της συμφωνίας. Στην εσωτερική ανακοίνωση που εστάλη από το τμήμα Ανθρώπινου προσωπικού προς τους εργαζόμενους αναφέρεται ότι: «Η διοίκηση του OPEN, στο πλαίσιο επανασχεδιασμού του σταθμού, ανακοινώνει την έναρξη συνεργασίας με την εταιρεία παραγωγής Barking Well. Η Barking Well αναλαμβάνει υλοποίηση ψυχαγωγικού προγράμματος του σταθμού».

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες του Reader: Όλος ο σχεδιασμός και η παραγωγή του ψυχαγωγικού προγράμματος περνάει στην Barking Well. Θα έχει το πλήρες μάνατζμεντ της ψυχαγωγίας ακόμη και στην τοποθέτηση προγραμμάτων σε ζώνες που δεν είναι δικής της παραγωγής όπως ο «Έρωτας φυγάς», ελληνικές και ξένες ταινίες.

Η εταιρεία παραγωγής θα διαρθρώσει το νέο οργανόγραμμα της ψυχαγωγίας. Ήδη για τη θέση της διεύθυνσης προγράμματος του Open ακούγονται τα ονόματα της Έλενας Κατραβά αλλά και της Ιζαμπέλας Σασλόγλου. Όσον αφορά στα εκκρεμή συμβόλαια των δύο παρουσιαστριών δηλαδή της Μπέτυς Μαγγίρα και της Ελένης Τσολάκη εφόσον πάρουν το τελικό «πράσινο φως» θα ακολουθηθεί η τριμερής πρακτική που εφαρμόζει η εταιρεία και στα άλλα της συμβόλαια: Δηλαδή Barking Well Media – κανάλι - παρουσιαστής.

Τα έσοδα από τις δωροθεσίες και τα εμπορικά περνούν απευθείας στην εταιρεία παραγωγής ενώ μερίδιο θα έχει και από τις «σφήνες» τα σποτ δηλαδή που προβάλλονται στα διαφημιστικά διαλείμματα. Ο ενημερωτικός τομέας παραμένει εξ’ ολοκλήρου στην ιδιοκτησία του Open και επικεφαλής παραμένει ο Χρήστος Παναγιωτόπουλος (Γενικός Διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης).

Μένει τώρα να αποσαφηνιστεί εάν ο Νίκος Κοκλώνης εισέρχεται με κάποιο τρόπο και στο μετοχικό σχήμα της «Ραδιοτηλεοπτικής Α.Ε», της θυγατρικής δηλαδή εταιρίας της Dimera που ελέγχει το Open.

Θολό το τοπίο για την Παπίλα, ερωτηματικό η παρουσία της Αλιμπέρτη στο καθημερινό πρόγραμμα του ΑΝΤ1

Δεν έχει ξεκαθαρίσει η εικόνα για το εάν θα συνεχίσει τη συνεργασία της με τον ΑΝΤ1 η Ελίνα Παπίλα. Το μόνο βέβαιο είναι πως η εκπομπή «Είμαστε μαζί» δεν πρόκειται να συνεχιστεί. Στην παρουσιάστρια φέρεται να έχει γίνει κρούση για καλοκαιρινή πρωινή εκπομπή ενώ στο τραπέζι έχει πέσει και νέα εκπομπή για την κανονική σεζόν χωρίς όμως προς το παρόν να υπάρχει κάτι συγκεκριμένο. Δεν αποκλείεται το τέλος της φετινής σεζόν να σημάνει και τη λήξη της συνεργασίας της Ελίνας Παπίλα με τον ΑΝΤ1.

Αντίθετα σε κάθε περίπτωση το «Ζήσε αλλιώς» με τη Σοφία Αλιμπέρτη θα συνεχιστεί. Αυτό που είναι σε εκκρεμότητα είναι το εάν η εκπομπή ιατρικού περιεχομένου θα παραμείνει στο καθημερινό πρόγραμμα του σταθμού ή θα μετακινηθεί σε αυτό του Σαββατοκύριακου. Η απόφαση θα παρθεί και με το πως θα διαμορφωθούν οι ζώνες στο κανάλι του Αμαρουσίου από την επόμενη σεζόν καθώς υπάρχουν σκέψεις για καθημερινή infotainment απογευματινή εκπομπή αλλά και για καινούργια πρωινή εκπομπή το Σαββατοκύριακο.

Ιστορική αλλαγή για το δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ 

Οι βασικές εγκρίσεις για το πρόγραμμα της επόμενης σεζόν στην ΕΡΤ έχουν ήδη δοθεί. Μάλιστα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα μετά τις εκλογές δεν αναμένεται να υπάρξουν κομβικές αλλαγές στην ηγετική πυραμίδα του δημόσιου ραδιοτηλεοπτικού φορέα. Ίσως ωστόσο γίνει μια αλλαγή που θα είναι ιστορική: Μετακίνηση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων από τη ζώνη των 21.00 σε αυτή των 20.00. Σκέψη που πολλές φορές υπήρξε στο παρελθόν αλλά δεν υλοποιήθηκε.

Από τα πρώτα χρόνια λειτουργίας της κρατικής τηλεόρασης τη δεκαετία του 1960 η «Ηχώ των Γεγονότων» στο ΕΙΡΤ μεταδιδόταν στις 21.00 και η «Τηλεφημερίδα» της ΥΕΝΕΔ στις 22.00. Έτσι ονομάζονταν τότε τα κεντρικά δελτία ειδήσεων των δύο καναλιών.

Η μόνη περίοδος που το κεντρικό δελτίο ειδήσεων προβαλλόταν διαφορετική ώρα ήταν τη σύντομη περίοδο λειτουργίας της ΝΕΡΙΤ μετά το προσωρινό κλείσιμο της ΕΡΤ και ξεκινούσε στις 18.00 το απόγευμα. Επίσης, το διάστημα του πρώτου lockdown του κορονοϊού το βραδινό δελτίο της ΕΡΤ1 είχε μετακινηθεί στις 19.00. Η τελική απόφαση για το βραδινό δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ1 θα παρθεί μετά την εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιουνίου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.