Μενού
avgi
Η εφημερίδα Αυγή. | EUROKINISSI
  • Α-
  • Α+

Αντιδράσεις προκαλεί η απόφαση για την αναστολή έκδοσης του καθημερινού φύλλου της Αυγής.

Οι εργαζόμενοι της ιστορικής εφημερίδας της Αριστεράς, όπως λέει ο Νίκος Μορφονιός, εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ, ενημερώθηκαν αιφνιδιαστικά για τις εξελίξεις το απόγευμα της Τρίτης.

Όπως είπε στο Orange Press, αν το κλείσιμο τελικά υλοποιηθεί δεν θα έχουν καν την ευκαιρία να αποχαιρετίσουν το αναγνωστικό τους κοινό.

Να τονιστεί ότι στις 7 το απόγευμα της Τρίτης (25/06) άρχισε η έκτακτη συνέλευση των εργαζομένων στην «Αυγή».

Στη συνέλευση παρέστησαν και εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού «Στο Κόκκινο».

Αυγή: Έκτακτη συνέλευση

Το κλίμα στα γραφεία της Δεληγιώργη ήταν ιδιαίτερα βαρύ και επικρατούσε ανησυχία αλλά και θυμός, καθώς διακυβεύονται πολλά.

Όπως είπε ο Νίκος Μορφονιός, οι εργαζόμενοι της εφημερίδας αποφάσισαν να προχωρήσουν σε τριήμερη απεργία και ζητούν να παρθεί πίσω η απόφαση για την αναστολή λειτουργίας του ημερήσιου φύλλου.

«Πρόκειται για πολιτική απόφαση, είναι πρόσχημα τα περί οικονομικών δυσχερειών. Η “Αυγή” είχε πάντα οικονομικά προβλήματα, όμως με τη στήριξη του κόσμου και τις πλάτες των εργαζομένων κατάφερνε να συνεχίζει», τόνισε.

«Η απόφαση είναι πολιτική, κάποιοι δεν θέλουν την ιστορική εφημερίδα της Αριστεράς να κρεμιέται στα περίπτερα», σημειώνει ο Νίκος Μορφονιός, κάνοντας λόγο για τρομακτικό ατόπημα καθώς η έκδοση της εφημερίδας είχε ανασταλεί μόνο επί χούντας.

Ο εκπρόσωπος των εργαζομένων στην ΕΣΗΕΑ υποστήριξε ότι υπάρχουν επίσης δεδουλευμένα ύψους 300.000 ευρώ που οφείλονται στους εργαζόμενους, ενώ δεν έχει αποσαφηνιστεί αν θα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.

Οι εργαζόμενοι, μεταξύ άλλων, ζητούν και συνάντηση με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη, ενώ εξετάζεται αν θα κάνουν κάποια κινητοποίηση στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στην Κουμουνδούρου.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA